View Single Post
Staro 26.01.2022., 12:41   #1
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
(riješeno) Resetiranje drivera od GPU-a na laptopu

Pozz ekipa!

Imam jedan užasno iritantan problem na laptopu. Jedan do dva puta na dan mi se zblesiraju driveri od grafičke. U praksi to izgleda tako da sve aplikacije koje koriste GPU se ili ugase ili jave nekakvu grešku, vanjski spojeni ekran se ugasi pa upali i nakon cca 15 sek je sve opet ok (osim što moram ponovno pokrenuti sve aplikacije koje se zblesiraju). Event Viewer veli: "Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered."

Laptop je bio već 2x na reklamaciji svaki put su zamijenili mbo (ne znam dal to uključuje i GPU/CPU ili to odleme, pa opet zaleme).

Probao sam već i mijenjati kabel od vanjskog monitora (Iiyama G-Master Red Eagle GB3461WQSU-B1, 3440x1440 144Hz), sto drivera za GPU, update BIOS-a i ne pali. Ono što sam primijetio u Event Viewer-u, da svaki put kad se to desi javi i poruku "Touch/Touchpad Hardware Quality Assurance verification succeeded." Pitanje je dal se desi GPU driver kvar od touchpada ili touchpad od GPU drivera?!?! Napomena da kad se to desi, laptop nije u nekom load-u. Autocad i eventualno neki popratni programi. Nikad mi se to nije desilo kada sam se igrao (mada, to malo što igram je zanemarivo).

Svi programi (a ima ih) na laptopu kao i W10 su 100% legalni i ne surfa se na sumnjivim stranicama (ako je ta informacija bitna).

Windowse nebi išao nanovo instalirati ako ne trebam upravo iz gore navedenog razloga.

Kućište laptopa je aluminijsko i primijetio sam da nekad kada štekam mrežni kabel (onaj kaj ima metalnu kvačicu) malo zaiskri. Je moguće da se nešto zbrejka u tom trenutku i s*ebe GPU?

Desio mi se i jedan BSOD.

Laptop je:
(Schenker) XMG Core 15
R7 4800H
64GB DDR4 3200
RTX 2060
SX8200Pro 2TB
A2000 1TB

Ideje?
Problem je offline   Reply With Quote