View Single Post
Staro 26.01.2022., 09:04   #1445
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Imam trenutno sve u PBZ što koristim, tekući, žiro, štednje i to, u HPB imam onu njihovu prepaid Visu koju koristim za online plaćanja, jel mogu sad tamo otvoriti onaj SuperSmart tako da imam online banking i da vidim stanje jer ova Visa ima samo mjesečne izvode pa nemam ni pojma koliko novaca tamo imam kad nešto trebam kupovati
Možeš otvoriti i SuperSmart, ali moraš ga otvoriti preko aplikacije video pozivom, a po novom (koliko znam) moraš otići u banku sa osobnom i potvrditi da si to ti. Dobiješ dobar mbanking i hr žiro račun. Nedostatak je što za prebacivanje na drugi račun će ti PBZ uzeti naknadu (osim ako nemaš neki paket) i novci najćešće nisu instant na računu.

S druge strane imaš Revolut koji otvaraš direktno online, možeš i ne moraš naručiti karticu (koristiš virtualne), možeš ih napraviti više, napraviti karticu za jednokratnu upotrebu, blokirati i zamrznuti karticu i sigurnije je za online plaćanje. Nadoplata je besplatna i instanta. A i ima povoljniji tečaj nego banke, barem većinu vremena (eventualno vikendom može biti gori).

Imaš i recimo Aircash - kupiš karticu za 30kn na kiosku, registriraš se na aplikaciju (isto online, ne moraš fizički nigdje ići), prebacuješ lovu s kartice besplatno.

Na tvom mjestu ja bih odabrao Revolut, najmanje ti je zezancije. A ovo što ne voliš digitalno - hebiga prijatelju ali sve ide prema tome. Polako se miču bankomati, poslovnice i sve te divote što preferiraš.
tiki66 je offline   Reply With Quote