View Single Post
Staro 25.01.2022., 17:13   #239
JosephBullet
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor dnb Pregled postova

žično spojeno, nema oscilacija tokom dana, u večernjim satima brzina je ista, throttla nema, povlačio sam FTP-om nekolicinu većih fajlova kroz par sati bez ikakvih poteškoća i kontinuiranu brzinu. Packet loss-a nema, tak da kaj se tiče multiplayer igara to je no issue.
Za WiFi nemam pojma, max kaj sam dobio je 250/300mbit preko Samsung A10 tableta - a to je vjerojatno i neki maximum koji mogu protjerat.
Meni su slicne brzine preko kabla. Preko Nokia rutera koj dobijes su mi brzine oko 500Mbps ako sam blizu ruteru. Cim se udaljim brzo pada. Nokia ruter koj dobijes od Telemacha ne moze ni ici brze od 500-600. Ako oces vecu brzinu treba ti bolji ruter koj se dobije ako uzmes 10Giga. Tako mi je instalater reko.

Od Iskona imam Meshtar mesh mrezu. Dobiju se 2 AirTies nodea. Specifikacije su na
https://www.iskon.hr/Wi-Fi-MESHtar/A...karakteristike
Kad mjerim brzinu dobijem download 350-450Mbps i upload od 500Mbps. Ali mi je mesh mreza puno stabilnija kad se udaljim od nodea (brzina ne pada puno). Jel ima neki bolji mesh paket da pusta tu 1Gb brzinu i preko WiFija?
WiFi brzinu sam testirao na MacBooku pro i iPhoneu 13.
JosephBullet je offline   Reply With Quote