Mi smo prije 2 godine ugradili grijanje na multi klime i mogu reći da smo vrlo zadovoljan. Negdje sam i pisao, dal ovdje na topicu ili pod klimama ...
Lomili smo se dal ici na prave DT, al visina ulaznih troskova i komplicirana ugradnja nas je odvratila i sad (nakon 2 godine) mislim da nismo pogriješili.
Pošto nam je to osnovno grijanje išli smo na višu klasu, 2 Daikinova seta multiklima:
Daikin 2MXM50M (vanjska)
Daikin FTXP25M (unutarnja)
Daikin FTXP35M (unutarnja)
Za setove smo dobili odličnu ponudu, oko 2500kn (20-ak % popusta po setu) i jeftinije od bilo koje izvučene sa weba, a kasnije u nagradnoj igri Daikina, osvojili smo 2500kn na potrošačkoj kartici. Tako da ... mi smo zadovoljni 😆😁
Kompletnih 100tinjak m² trenutno grijemo na visokih 25°c za 300tinjak kn mjesečno, dok je recimo ukupni godišnji trošak po wifi aplikaciji za 2021. godinu na grijanje i hladenje bio 2349kn.
Ako i bude drastičnog poskupljenja struje koje najavljuju, mislim da imam solidnu zalihu u vidu smanjivanja temp što bi smanjilo račune za 6-10%/1°c
Grijanje troši malo struje jer jako dobro moduliraju i u režimu održavanja troše 200-400w. Hlađenje za ljetnih mjeseci još manje, 50-100kn mjesečno.