Citiraj:
Autor Marko :)
Ne daje ni A1 tako da ti i oni otpadaju. Iako ne vidim što bi konkretno dobio s brigde. Spojiš ga na njihov, ugasiš DHCP, Wi-Fi, NAT i voila. Tako ja imam na A1 i sve radi bez ikakvih problema.
|
A1 mi ni nije dostupan s optikom tako da oni odmah otpadaju, ali barem znam pouzdano da se Huawei može natjerati u bridge, ili se zaobiđe s SFP modulom. A PPPoE podaci ne trebaju jer oni koriste DHCP.
Za Telemach još uvijek ovdje nisam vidio info jel koriste PPPoE ili DHCP, kako se autenticiraju na GPON, jel samo serial ili serial+PLOAM password, i jel koriste GPON do 1Gbps, a iznad toga 10G-PON, ili za sve brzine koriste 10G-PON tehnologiju. Pitanje je koliko se da hakirati taj kinez, koji god bio da su ga prepakirali pod Nokijinim imenom. A dupli NAT mi ne igra, u prvom redu zato što na OpenWrt-u držim dynamic DNS i on uzima WAN IP, tako da bih morao kemijati s tim. Osim toga, pitanje je hoće li Nokia dozvoliti port forward svim portova koji mi trebaju, neki ruteri ne daju portove 80 i 443 koje koristim. Svoju opremu i imam zato da ne ovisim o raznim kinezima upitne kvalitete. Konfiguracija mreže mi je prekompleksna za bilo koju igračku koju dobijemo od ISP-a.
Zatim je nepoznanica koliko bi bili dosadni da im je oprema nevidljiva. Za HT znamo da ih nije briga a Iskon je bio nadobudan ali odustao je od zivkanja.
Tako da, s obzirom na sve navedeno, nisam spreman biti prvi pokusni kunić.
Citiraj:
Autor Prezime
LC (obicno plavi) konektor sa žutog kabla na SC (obicno zeleni)
|
Samo mala nadopuna: boja označava tip konektora. Zeleni je APC a plavi je UPC.