Sredinom prošle godine sam uvozio auto iz DE.
1. Kupio auto i prodavač mi je sredio izvozne tablice i osiguranje. Morao sam pričekati jedan dan da sve bude gotovo, nije moglo isti dan. Mislim da sam to platio 150 ili 300 eura, ne sjećam se više.
2. Dovezao se u HR, na granici ništa ne moraš prijavljivati
3. Kad sam došao u HR platio sam homologaciju (625 kn). A možeš i prvo platiti porez, pa onda homologaciju, da ne moraš ići dva puta tamo.
4. Na egrađani sam predao zahtjev za plaćanjem PPMV-a i naknade za gospodarenjem otpadnim vozilima. Možeš i osobno otići u poreznu ako ti je tako lakše. Tebaju ti COC dokument, strana prometna dozvola, račun (ili kupoprodajni ugovor) i popunjen OV1 obrazac za Fond. Ovo mi je sve bilo gotovo u jednom danu i sva komunikacija je bila on-line. Čak su mi i priznali da auto vrijedi onoliko koliko sam ga platio, tj. koliko je pisalo na računu.
5. Kupio osiguranje za auto i isprintao sve što su mi iz Porezne poslali i sve potvrde da sam platio PPMV i naknadu za taj Fond.
6. Skupio sve dokumente, COC, rješenje iz Porezne, potvrdu da sam platio PPMV, potvrdu da sam platio naknadu, papire od homologacije, osiguranje i otišao na tehnički i regao auto. U stanici će ostati original račun i strana prometna dozvola, pa to kopiraš ako hoćeš imati za uspomenu

.