@Coconut: prije 6 mjeseci sam uzimao novi auto. Poceo sam sa skodom oktavijom. testna voznja mi nije bila bas najdomljivija, auto mi je "zvucao" tanko, tjkao da ima slabu izolaciju i tanki lim. Onda seat ateca, nis posebno ni u voznji ni ukupni dojam. 3008 facelift je ok autic ali ako hoces nekaj malo opreme skace ohhohoho preko 200k kn koji mi je bio limit. Tiguana je super autic ali izvana jednostavno taj vw dizajn kao da vozis auto koji je vec 10god u prodaji, ima mjesta na svim pozicijama, solidni motori, iznutra oprema siromasnija ali ajede ok. Formentor jako lijep izvana i iznutra, dobra mehanika kao i u tiguanu, oprema strasno poskupljuje auto, manjak mjesta i nekako taj brend cupra nisu donesli prevagu.
Na karaju smo se odlucili za xc40 sa momentum opremom i sa osnovnim benzincem. dobili smo nakraju kao 40k opreme jer je auto koji smo kaparili jako kasnio te smo umjesto bijele dobili crnu boju

.
Trenutno najveci problem novih auti je nedostatak istih zbog cipova te ogromni rokovi. Mozda je bolje cekat do se situacija ne smiri. No koliko to moze trajat, to niko nezna.
@Tajl3r: Vozim poslovni 2008 iz 2018. sa nekom srednjom razinom opreme.
1.6 dizl,100ks, 5 brzina. Po meni je to solidan autic. Mjesta ima za manju obitelj s jednim ili max dvoje male djece.
Od problema sa servisiranjem mogu navest samo je onu adblue pumpu koja javlja gresku za cijeli motor.
Manji je od od nove 2008-ice ali ne znacajno. Mislim da je najveci pomak u odnosu na strau napravljen u dizajnu izvana i materijalima iznutra.