Ne kužim to čuđenje ko pura dreku. Najavljeno je na autocestama, pa i benzin i diesel je skuplji na autocestama.
To samo idiotu nije normalno.
Veći je problem što je Elen ugradio pun k tih punionica s 22kW, to je beskorisno. Općenito je puno tih 22kW punionica.
Električni auto nije za svakoga, mislim da će dulje vrijeme trebat da se isplati ljudima koji nemaju garažu s strujom da se voze na el auto.
Imam garažu s 3f priključkom, 90% od cca 15k km godišnje napravim po okolici zagreba. Meni se isplati.
Samo činjenica da sad po ovoj hladnoći mene dočeka topli auto, ili po zimi da nije vrući je meni dovoljna da zaboravim sve mane + moment kod električnog auta. Sama pomisao da mi serviser možda nije promijenio ulje i filter koji sam platio da mi se promijeni mi se gadi.
Dal to sad vrijedi 2x više nego slični auto s benzinom...o tome se već da diskutirat i o tome ako su baterije pale na 100€/kWh, pa onda proizvođača košta cca 6k€ za 60kWh, koji kurac onda auto ko model 3 SR+ dođe 45+k€ u hr (360k kn). Gledao sam prošle godine, bilo je 310k kn.
Mislim da bi za 90% ljudi koji mogu punit doma ovako nešto za ispod 20k€ bilo dovoljno
https://www.youtube.com/watch?v=63wC...llyChargedShow