Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Pitanje za znalce. Trebam umrežiti kuću kako treba,više manje je sve provučeno,ima još par mjesta koje treba provući, tj maknuti rj11 i ubaciti rj45 , zanima me kako je najbolje složiti switcheve. Hoće li se jeftini switchevi klati međusobno ako ih naredam na par čvorišta ili ipak treba malo bolje to srediti. Zbog renoviranja prije 15ak godina, nema baš mjesta za velike switcheve pa me zanima da li idu manji na više mjesta i koliko to utječe na kvalitetu veze, imam 30mbit pa želim što manje gubitaka u stabilnosti
|
nije dobra praksa nizati switcheve osobito cheapo no name govna, ali iz višegodišnje prakse po firmama - to u pravilu radi. crkava rijetko , najčešće nakon nekog nevremena. ako već nećeš uzimati managed opremu, uzmi tp-linkove sa metalnim kučištem. stoje nam u svakakvim uvjetima, kuhaju se po ljeti, smrzavaju se po zimi, nikako da riknu. rade i ovi 100mbit plastikaneri po kancelarijama ali tu su se ljudi već naučili da ih povremeno ugase i upale, a i meni je mantra kao u it crowdu "have you tried turning it off and on again".
uzmi sve gigabit naravno.