View Single Post
Staro 19.01.2022., 08:37   #5855
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Ček, imaš Nano G1? Ili nisam kontao na što ima stari? Na koji karbonček si zadovoljan, nisam pratio temu duže.
U doticaju sam s puno IT opreme pa tako i laptopa. Imam ih prilike imati na kraće ili dulje vrijeme. Dojma sam da su Karbončeki oduvijek bili plavokošuljaški laptopi za Office 365, kolaboraciju i prezentacije na sastancima. Svaka generacija je imala neku boljku. Ekrani su im generalno pucali zbog nestručnog rukovanja puno više nego drugim ThinkPadima i ventilator bi im se palio puno više nego drugim ThinkPadima. Ekrani su im bolji u odnosu na T seriju i to na prvi pogled pogotovo WQHD.

Kad se 2017. pojavila serija sa 7xxx procesorima imali su opoziv zbog baterije. Tipkovnice su im doticale ekran i ostavljale otiske tipki po ekranu. Dvije ili tri generacije prije toga su im krepavale WLAN kartice. Generacija poslije sa 8xxx procesorima su bili čudno mušićavi pogotovo u kombinaciji sa tada novim Lenovo Thunderbolt Dockom kojeg bi mnogi zatukli macolom koliko je zadavao glavobolje.

Onda je netko rekao: "uh, Karbon mi je prevelik i pretežak, treba mi nešto manje". Tako je na tržište došao Nano Na sastancima uprava se gleda tko ima većeg prema tome čiji laptop je manji i lakši Problem Karbona je šuštanje ventilatora na sastancima. Nisam se puno igrao s Nanom jer je preskup u odnosu na boljeg i većeg Karbona ali šušti više nego Karbon i tipkovnica mu je.... nah. Nije loša ali ni dobra. Hod tipki mi je prekratak, odaziv pod prstima loš i čini mi se da su tipke nešto manje.