Citiraj:
Autor Bruno_Rv
S20 FE SD i exynos imaju različite kamere. SD ima sony a Exy ima samsung. Vjerujem da će tako i sada napraviti sa S21FE. Sto se s22 tiče, mislim da će exnyos opet imat samsung kameru. A SD verzije vjerojatno nesto od Sonya.
Ukratko USA , Canada dobijaju SD plus Sony. EU exynos plus Samsung. Osim S21 ultra, ako se dobro sjećam, i SD i Exy verzije imaju Samsung senzor. Sve je to s neta naravno, a nesto sam vidio i live, imas app za provjeru pa ljudi provjeravaju ali ponekad treba root za točnu provjeru npr. S21 ultra od žene ne pokazuje senzore, čak i griješi u prikazu MPX ,pise 12
P.S. UW, Zoom i ostale je skoro nemoguće 100% potvrditi jer ih miješaju, malo Samsung malo Sony.
|
Mislim da to nije potpuno točno. Ako se dobro sjećam, na xda forumu sam jednom prilikom čitao da Sammy već duže vrijeme outsourcea senzore za kameru jer ih jednostavno ne moze naštancati u dovoljno velikom broju,
pa se posluže Sony-evim senzorima koji su jednaki po veličini i broju MP-a. Naravno, softverski se uštimaju da daju praktički identične rezultate... Drugim riječima, senzori idu random u sve modele, pa tako postoje ljudi koji
imaju Exynos model sa Sony senzorom a isto tako ljudi sa Snapdragon modelom koji su dobili Samsung senzor... Možda i je vjerojatnost veća ako imaš SD da ćeš dobiti Sony senzor ali mislim da nije pravilo.
Razlika u fotkama, koja je očita između internacionalnog modela tj. Exynosa i onog američkog tj. Snapdragona, je druga priča. Ista se ne događa zbog razlike u samim senzorima vec zbog razlike u ISP-u i načinu obrade slike/videa samog SoC-a.
Youtuber Golden Reviewer pokazuje real-life fotke i snimke u kojima se jasno vidi razlika, pogotovo u ranijim fazama softwarea. Kasnije to Sammy "ispegla" tako da se razlika teško primjeti ili se primjeti samo u određenim rijetkim situacijama...