Hvala na odgovorima
Citiraj:
Autor tiki66
Kakav vod ili dva? Pa nismo u 1976.
Za sve vućeš 3x2.5mm2. Jedan vod za pećnicu, drugi pusti negdje u blizini za indukciju ako se predomisliš jednoga dana. Klimu na svoj vod i osigurač. Frižider i perilicu možeš na jedan.
Što je s radnim utičnicama, onima gdje ukopčavaš mikser, toster, blender i slično? Za njih bi isto trebao povući barem jedan vod.
Kad već štemaš onda napravi future proof i kako treba, najskuplje je ponovno nešto tući jer si nešto zaboravio.
|
Znaci za sve to povucem nove vodove/kabele i u ormaricu na nove osigurace? (Cisto da vidim jel mi terminologija dobra, kablovi, vodovi...

)
Imam dvije uticnice i led svijetlo. Može to na jedan 3x2.5mm2 vod i recimo napa skupa s tim zbog lakseg provlacenja?
Jel smiju ti kablovi na jednom dijelu ici kroz onu kanalicu da ne moram polupati pola stana?
Citiraj:
Autor lowrider
Frižider stavi na svoj jedini osigurač. Kad odeš na more, sve osigurače "baciš", ostane samo za fridž 
|
odličan savjet, hvala
Citiraj:
Autor Exomaniac
Stavi jednu 4mm2, to je za 32A osigurač, ako ikad bude išta ikad onda imaš jednu jaču liniju. Mada, pitanje je koliko imaš zakupljeno, lako moguće da bi ta inudkcija vukla više nego je zakup na jednoj fazi  zato imaju ploče ugrađene automatske limitatore koje podesiš prema dostupnoj snazi.
A ovo za dva voda čovječe, pa gornji kat su nam radili 70-ih pa imam za kuhinju još iz ondašnjeg vremena barem 5 vodova, tri su za trofaznu i za neke manje stvari i posebno ima frižider i pećnica.
|
Iskreno volio bi vidjeti toga "majstora" koji je to slozio prije nego sam kupio stan.
Imam npr. osigurac koji mi ugasi jedno random svijetlo, jednu uticnicu i svjetlo na balkonu.
Tu u kuhinji na tom zidu imam jednu monofaznu i jednu trofaznu uticnicu i to je spojeno s tko zna cim jos na neki osigurac.
Ostatak stana mi nije toliki problem jer mi je tv na jednom vodu, a komp na drugom a u ostalim uticnicama vecinom punim mobitel ili ustekam neku lampu.