Koliko imam info ta usluga funkcionira na N77 standardu frekvencije. Znaci govorimo o pravome SA modelu frekvencije a ne ovome NSA hibridnom 5G. E sada probao jesam gdije i treba biti signala ali nisam uspio dobiti mrezu sa tom karticom. Homebox 5g. Tako da pustili su nesto ali stvar ne radi jer jednostavno nisu jos pustene te frekvencije na 3600mhz pa se niti mreza nemoze aktivirati. Situacija se mjenja stalno na nekim lokacijama da se nesto radi ali to jos nije u pogonu.
Do 900 metara od odasiljaca ide indor ZTE801A a do 1800metara od odasiljaca ide ova vanjska oprema.
Na pitanje sa P60 iskra antenama. Antene hvataju sav spektar signala 700-3700mhz. Obican gsm, 3g, lte wifi i ono sto je najvaznije novi 5g na 3600mhz. Pojacanje signala na 3600mhz je nekih 7db(nisam ziher tocno ali odprilike)
I sada ruteri koji su trenutno dostupni u Hr za 5G koji nam je financiski uredu su ZTE801A koji ima skrivene postavke za lokanje frekvencija ali vanjske antene kada se spoje na tom ruteru rade samo na N standardu koji je 3600mhz i trenutno nemaju smisla jer ne postoji usluga bilo gdije barem koliko znam za sada.
Glupoga primjera dobra vecina ima mogucnost opticke vidljivosti prema sljemenu. Da postoji N77 pravi 5g signal na sljemenu pokrio bi dobar dio grada bez obzira sta je to visoka frekvencija koja nemoze dobaciti daleko ali ako je solidna snaga na odasiljacu i sa P60 antenama mislim da bi dobar dio korisnika mogao imati visoke brzine.
Dok opet druga stvar je sta komplet repetitor da i to naprave i spoje ga na 10gb link deset ljudi bi bilo u stanju povuci 1gbit a to je premali postotak ljudi koliko nas ima u gradu. Ocito cemo morati jos malo pricekati.
PS: Vjerovatno i mnogi neznaju i nemogu doci do te informacije ali cisto da si imate okvirnu sliku koliko kosta 1gibt na mjesecnoj bazi ako zelite imati prije svih i naravno morate biti poslovni korisnik. Sada smo vec kod optike i zice sto i svi naravno zele jer se nebi ovako zezali sa internetom. IP Adresa je fiksa ali je i cijena paprena cc 2500kn plus zazvlacenje kablova i slucajno bilo kakva intervencija koja se radi ako nesto nije uredu se dodatno placa.
Eto bas zbog toga nisu privatni korisnici interesantni jer premalo placaju i treba prvo pospajati poslovne i uzeti finu lovu na njima da mogu nas financirati
Nije tema ta ovaj dio posta ali A1 preko antenskoga kabla (koaksijalca) na nekim lokacijama uz fritz ruter nudi brzine od 1gbit. Znaci netreba optika da imate 1gibt doma. Dovoljno je da je optika dovedena do ormarica negdije blize vasoj lokaciji. Potrebno je samo podnjeti zahtijev dali je moguce zbog opterecenja.
Malo je poduzi post. Nadam se da sam nekome pomogo sa nekim inf a ako sam nesto krivo reko ispravite me