View Single Post
Staro 09.01.2022., 14:00   #286
Usr
Registered User

Datum registracije: Jan 2022
Citiraj:
Autor BusMaster Pregled postova

E jesi zabrijao..
Ti stvarno misliš da si zanimljiv toliko da te NSA prati, i da bi ti "Custom ROM" tu pomogao. A tko će ti podesiti tj. napraviti RHEL (hardened) distribuciju Linuxa i iskompajlirat sve device drivere pa i patch-ati sam kernel da si 100 posto siguran da imaš neprobojni sustav?
I opet ti nikakav hebeni Linux ni VPN ni TOR neće pomoći, jer NSA i FBI ima dostup do svih podataka sa Onion routera (imaju hrpu svojih u mreži, namjerno), VPN-ova i sl.. Za tvoju informaciju, čak i ovi naši špijuni iz Zvonimirove ul. te skinu ko goluba.. provjereno. U realnom vremenu se u HR skida, snima i analizira protok podataka sa magistralnih rutera, do brzine 40GB/s po kanalu.. pa sad ti vidi.
Kernel se lako rijesi. Ne treba ti hardened source za neprobojan sustav. To treba ze servere
A i hardened source konfiguracija nije nista komplicirana ako si na TI sa kernelom...
Pa to ti je obican kernel sa par patcheva, sve je isto

Znam za modem, svi modemi su spijuni.
Za sad jos nisam nasao nacin da to rijesim, ali rijesit ce se i to u open source... do tad cemo se pokrivati torom
Vidis da je slobodan kod buducnost, RISC -V se razvija pomalo. Bit cu prvi koji ce si promjenit arhitekturu na cpu cim to bude moguce.
U buducnosti sve ce biti free kod

Ne skrivam ja nist i boli NSA kukec za mene ali zelim privatnost
I vjeruj mi, sto se tice racunala, potpuno je imam. Jedino jos ti modemi su problem za sada

Inace coreboot je kao linux ima i svoje distribucije, libreboot npr koje su gotove samo treba flashat za razliku od coreboota gdje morate sami radit konfiguraciju i kompajlirat iz scratcha sto trazi dosta iskustva i znanja ali opet daje pogodnost konfiguracije.
Ima jos distribucija coreboota, npr za thinkpad laptope itd... ali to je sve out of the box i korisnik nema puno mogucnosti u konfiguraciji
Moze se i kupiti hardware sa corebootom.
Cisto za info ako ko zeli probat a da ne prlja prste po assembleru

Zadnje izmijenjeno od: Usr. 09.01.2022. u 14:10.
Usr je offline   Reply With Quote