View Single Post
Staro 08.01.2022., 21:22   #6579
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
I ja bih se slozio sa tobom, i ostao za sada na s1156 platformi (posebno ako si bacio ili planiras baciti neki OC u nekom trenutku) jer druga i daljnje generacije "i" procesora su zalokane tako da ce raditi na tvornickim taktovima, ofc osim ako imas primjerak koji ima K na kraju naziva, taj je unlokan i spreman za OC. Sumnjam da je IPC gain bio jako velik između prve i druge generacije tako da mislim da bi si napravio "medvjeđu uslugu" prelaskom na noviji zalokani proc vs stariji klokani. Eventualno jednog dana upecati nekakav i7 2600K/2700K/3770K kad se krenu prodavati za 100-200 kuna komad pa onda skociti generaciju "naprijed" za neku malu lovu ako ti uopce bude potrebno.
Ma, nisam ni u jednom trenutku razmišljao o stavljanju ovog u "daily driver", usprkos tome što znam da je noviji i brži. Jednostavno bi bilo previše posla sad sve to opet rastavljati, a razlika u performansama bi bila marginalna ... i to AKO. Ideja je bila staviti ga u Adison Sleeper, ali kako ploča nema Floppy, ATA133 i/ili PCI (za WiFi antenu, ne volim koristiti USB) ovo je nažalost i definitivno neizvedivo.

Citiraj:
Ali svakakvo fino to uskladišti i neka stoji, worst case scenarij ti je susjed dofurao backup za s1156 platformu, ako joj se nedaj bog nesto desi u nekom trenutku. A i ovo kaj Stef veli isto stoji, ima potencijala za totalni overkill XP rig, a uz dovoljno rama i ssd, i sasvim solidan daily driver za w7/w10.
Uff, a baš sam je mislio prepiliti cirkularom i polupati SMD kondiće čekićem... Ne, naravno da ostaje ... pitanje je samo za što i do kad. Vjerojatno da procesor u jednom trenutku budem iskoristio, ali ploču mijenjao ili ugradio nekome za "uredske" potrebe.

Ili ovo što si i sam rekao... Nažalost, nisi daleko od istine, i imam problema sa "novom" i5 1156 konfom koju sam dobio na poklon. Dosta smrzavanja, pa čak i problema prilikom bootanja, da bi mi sljedeći put sve prošao bez problema. Koliko sam razumio kolegu forumaša koji mi ju je poklonio, ploča je prošla pakao i služila za rušenje globalnih OC rekorda. Stoga, čisto je moguće da jednog dana potpuno rikne.

Citiraj:
Kaj se tice PCI slotova kaj ja znam, meni je na tim novijim plocama bitno samo da imaju PCIe za grafu, onboard zvucne su u tom periodu postale solidne i ako bas hoces neki hq sound najbolja ti je opcija externi DAC koji kvalitetom zvuka natambura sve ove nase Xi-fi/Xonas i slicne kartice koji mi volimo trpati po tim nasim konfama Wlan/Bluetoooth "kartica" ima za nikakvu lovu u usb varijantama a sve ostalo je vec na ploci tako da ne otpisuj prebrzo "minijaturnu" plocu, vrlo vjerovatno na njoj imas sve ili skoro sve kaj ti treba
Ma sve je to OK kad imaš moderan case, SATA diskove i DVD-RW... Ali u Adisonu baš MORAM imati Floppy, CD-ROM i ZIP250 ... to je ono što ga čini sleeperom. Naravno da bi ih mogao ostaviti samo za "ukras", odspojene i van funkcije ali to nije ono što želim. Sve što je unutra MORA raditi i biti 100% funkcionalno. Simple as that, hard je jedina stavka koja nije problem jer ga ionako ne vidiš, i to sam već riješio prije puno vremena (WD Blue, 500GB)
  Reply With Quote