Citiraj:
Autor Alien_200581
I ja bih se slozio sa tobom, i ostao za sada na s1156 platformi (posebno ako si bacio ili planiras baciti neki OC u nekom trenutku) jer druga i daljnje generacije "i" procesora su zalokane tako da ce raditi na tvornickim taktovima, ofc osim ako imas primjerak koji ima K na kraju naziva, taj je unlokan i spreman za OC. Sumnjam da je IPC gain bio jako velik između prve i druge generacije tako da mislim da bi si napravio "medvjeđu uslugu" prelaskom na noviji zalokani proc vs stariji klokani. Eventualno jednog dana upecati nekakav i7 2600K/2700K/3770K kad se krenu prodavati za 100-200 kuna komad pa onda skociti generaciju "naprijed" za neku malu lovu ako ti uopce bude potrebno.
|
Ma, nisam ni u jednom trenutku razmišljao o stavljanju ovog u "daily driver", usprkos tome što znam da je noviji i brži. Jednostavno bi bilo previše posla sad sve to opet rastavljati, a razlika u performansama bi bila marginalna ... i to AKO. Ideja je bila staviti ga u Adison Sleeper, ali kako ploča nema Floppy, ATA133 i/ili PCI (za WiFi antenu, ne volim koristiti USB) ovo je nažalost i definitivno neizvedivo.
Citiraj:
Autor Alien_200581
Ali svakakvo fino to uskladišti i neka stoji, worst case scenarij ti je susjed dofurao backup za s1156 platformu, ako joj se nedaj bog nesto desi u nekom trenutku. A i ovo kaj Stef veli isto stoji, ima potencijala za totalni overkill XP rig, a uz dovoljno rama i ssd, i sasvim solidan daily driver za w7/w10.
|
Uff, a baš sam je mislio prepiliti cirkularom i polupati SMD kondiće čekićem...

Ne, naravno da ostaje ... pitanje je samo za što i do kad. Vjerojatno da procesor u jednom trenutku budem iskoristio, ali ploču mijenjao ili ugradio nekome za "uredske" potrebe.
Ili ovo što si i sam rekao... Nažalost, nisi daleko od istine, i imam problema sa "novom" i5 1156 konfom koju sam dobio na poklon. Dosta smrzavanja, pa čak i problema prilikom bootanja, da bi mi sljedeći put sve prošao bez problema. Koliko sam razumio kolegu forumaša koji mi ju je poklonio, ploča je prošla pakao i služila za rušenje globalnih OC rekorda. Stoga, čisto je moguće da jednog dana potpuno rikne.
Citiraj:
Autor Alien_200581
Kaj se tice PCI slotova kaj ja znam, meni je na tim novijim plocama bitno samo da imaju PCIe za grafu, onboard zvucne su u tom periodu postale solidne i ako bas hoces neki hq sound najbolja ti je opcija externi DAC koji kvalitetom zvuka natambura sve ove nase Xi-fi/Xonas i slicne kartice koji mi volimo trpati po tim nasim konfama  Wlan/Bluetoooth "kartica" ima za nikakvu lovu u usb varijantama a sve ostalo je vec na ploci tako da ne otpisuj prebrzo "minijaturnu" plocu, vrlo vjerovatno na njoj imas sve ili skoro sve kaj ti treba 
|
Ma sve je to OK kad imaš moderan case, SATA diskove i DVD-RW... Ali u Adisonu baš MORAM imati Floppy, CD-ROM i ZIP250 ... to je ono što ga čini sleeperom. Naravno da bi ih mogao ostaviti samo za "ukras", odspojene i van funkcije ali to nije ono što želim. Sve što je unutra MORA raditi i biti 100% funkcionalno. Simple as that, hard je jedina stavka koja nije problem jer ga ionako ne vidiš, i to sam već riješio prije puno vremena (WD Blue, 500GB)