Citiraj:
Autor abload
ma da... i ne samo gume, nego da imaju bolje kočnice, veće diskove, bolji ovjes, 500 sigurnosnih sustava itd... uglavnom kad bi svi vozili rolls royce phantom bilo bi manje nesreća....
nesreću uvijek skrivi čovjek, a ne gume i auto, tako je uvijek bilo i bit će.
...
|
https://www.autobild.de/artikel/wint...-10811081.html
uzeo sam zadnje tri gume (ODRON od guma sto se tice perf.), bacio oko koliko svaka kosta u dimeniziji 205/55/16: 48eu/komad (geizhals.de).
#13: Sava Eskimo HP2 205/55/16: 60eu/komad, sasvim dobra guma.
Kontam "Ma hajd, necu ove zadnje tri, cak nikad nisam ni cuo za njih, idem nesto nac sto mi zvuci poznato i sto sam vidio uzivo"
#41 Imperial Snowdragon HP 205/55/16: 52eu/komad. Put kocenja 6m losiji na 80km/h na mokrom naspram Sava.
Sava vs Imperial: usteda od citavih 32eu za set. Ako je *to* nekome puno nek ide biciklom.
Mene je na jednoj okuci, koju vise znam i napamet, pozdravio zadnji kraj od auta kojeg sam kod rodbine posudio (auto s prednjim pogonom). Dok sa svojim autom na tom mjestu s istom brzinom i sa istim uvjetima kolnika nikad nisam imao problema. I ne, nisam uletio kao manijak. Cak se auto nije ni nagnulo od brzine ulaska u zavoj nego je bilo malo mokro i samo zaplesalo tango. Srecom je brzina bila ok i uspio sam "uhvatit" auto.
Od covjeka najcese krene. No koliko je moglo bit blazih sudara ili sprjecenih izlijetanja s mokrog kolnika da su gume bile imalo bolje. Sjetim se samo jesen 2019 u .hr kada je u cca 2tjedna dvoznamenkast broj ljudi izgubio zivote jer je nakon duzeg vremena pocela kisa.
@Elven - preduhitrio si me i sazeto rekao sto mislim