Nice find, GZ
I ja bih se slozio sa tobom, i ostao za sada na s1156 platformi (posebno ako si bacio ili planiras baciti neki OC u nekom trenutku) jer druga i daljnje generacije "i" procesora su zalokane tako da ce raditi na tvornickim taktovima, ofc osim ako imas primjerak koji ima K na kraju naziva, taj je unlokan i spreman za OC. Sumnjam da je IPC gain bio jako velik između prve i druge generacije tako da mislim da bi si napravio "medvjeđu uslugu" prelaskom na noviji zalokani proc vs stariji klokani. Eventualno jednog dana upecati nekakav i7 2600K/2700K/3770K kad se krenu prodavati za 100-200 kuna komad pa onda skociti generaciju "naprijed" za neku malu lovu ako ti uopce bude potrebno.
Ali svakakvo fino to uskladišti i neka stoji, worst case scenarij ti je susjed dofurao backup za s1156 platformu, ako joj se nedaj bog nesto desi u nekom trenutku. A i ovo kaj Stef veli isto stoji, ima potencijala za totalni overkill XP rig, a uz dovoljno rama i ssd, i sasvim solidan daily driver za w7/w10.
Kaj se tice PCI slotova kaj ja znam, meni je na tim novijim plocama bitno samo da imaju PCIe za grafu, onboard zvucne su u tom periodu postale solidne i ako bas hoces neki hq sound najbolja ti je opcija externi DAC koji kvalitetom zvuka natambura sve ove nase Xi-fi/Xonas i slicne kartice koji mi volimo trpati po tim nasim konfama

Wlan/Bluetoooth "kartica" ima za nikakvu lovu u usb varijantama a sve ostalo je vec na ploci tako da ne otpisuj prebrzo "minijaturnu" plocu, vrlo vjerovatno na njoj imas sve ili skoro sve kaj ti treba