View Single Post
Staro 08.01.2022., 17:59   #6575
Trekkie4
Guest

Nadam se da mi ovakav bude bio i ostatak 2022. godine...

Danas mi pozvoni susjed i kaže da je čuo kako se ja bavim starim kompjutorima. Ja onako zbunjeno i pomalo iznenađeno odgovorim "pa ... da" na što mi susjed iznenada ponudi jednu "staru mašinu sa dvije grafičke koja mu je višak i koju je namjeravao baciti na otpad".

Moram priznati, čim je rekao dvije grafičke, odmah mi je privukao pozornost i mislio sam naravno da je riječ o 3dfx Voodoo. Ali ne, pojavi se čovjek nešto malo kasnije i donese mi Philipsov LCD monitor i Core i5 konfu bez harda.

Ja (sad još više zbunjen) krenem sve to rastavljati i pronađem unutra Point of View GTX 550 Ti sa modanim hlađenjem dolje na dnu kućišta kako klizi lijevo-desno, dok je u PCIe slotu bila Asus EAH5670/DI/1GD3, odnosno Radeon 5670 sa 1GB DDR3, od kojih su (čini se) OBJE full ispravne!

Procesor je Intel Core i5, model 2400 na 3.1GHz i ploča ima 2x 2GB DDR3 na 1066MHz. Budem stavio sliku BIOSa uskoro, čim nađem par minuta slobodno.

Jedino "razočarenje" ako ga mogu tako nazvati je matična ... mATX od ASRocka, model H61M-VS koja nažalost nema ni jedan jedini PCI utor. U stvari, jedina dva slota su PCI x16 i PCI x1, tako da mi prvotna ideja (da stavim ovu garnituru u Adison Sleeper) ipak ne bude bila moguća jer mi za takav setup treba barem jedan PCI. Iako sve u svemu, riječ je o izuzetno lijepoj konfi, i fakat mi nije jasno zašto bi je netko želio baciti ili pokloniti besplatno
  Reply With Quote