Da me se krivo ne shvati. Ne mrzim ja niti jedan brand. Prošlo mi je sve živo kroz ruke. Samo imam veliko iskustvo s kinezima i ono je dosta negativno. Bugovi na MIUI su veliki i iritantni, možda najslavniji su paljenje ekrana tijekom razgovora, pa kašnjenje notifikacija, spuštanje svjetline na 10% samo od sebe nakon razgovora (auto brightness na OFF) itd. Xiaomi je nudio puno (u hardverskom smislu) za lovu koju je tražio (bome sad je puno skuplji i upitna je isplativost) ali je softver oduvijek bio loš. A kamere su mediokritet osim na zadnjiih par top modela ali i oni imaju usranu camera app (sa užasnim algoritmima) pa se samo donekle može popraviti s gcamom. Samsungove prezasićene boje nikad nisu bile problem jer se fotke ionako najviše gledaju na mobu i društvenim mrežama a na ovim novijim modelima ja to više niti ne primjećujem jer su popravili. A to je stvar algoritma odn. camera appa (Samsung snapdragon može isto koristiti gcam ako baš hoćete štelat sve živo). Kvaliteta videa je top i tu samsunga još nitko dan danas nije dostigao (iphone jest ali nije android). O tom nismo ni pisali a i video je dio kamere. Ima tu još faktora kao npr. već spomenuto guranje reklama kod xiaomija čak i kod najskupljih modela, pa onda činjenica da svako malo štede na nekoj komponenti (ovisno o generaciji, npr. zvučnici, proximity senzor, baterija; često brzo degradiraju). Kontrola kvalitete im nikad nije bila na razini tako da su im mobiteli lutrija više nego kod ikog drugog. Nitko ne gleda ni SAR vrijednosti koje su kod kineza uvijek najviše jer kineze boli kuki za sigurnost. Treba uzeti u obzir i resale value koje je kod kineza puno lošiji nego kod samsunga i puno slabiji support izvan Kine. Zborjite sve skupa i činjeniocu da su digli cijene i da su sad nekih 20% jeftinij od samsnga pa sami donesite zaključak. Do nedavno bih xiaomi preporučio samo u kategoriji do 2 tkn a sad ni to pojavom A22 4g i sličnih xiaomi killera koji su ispod 1700kn.