Citiraj:
Autor Nikky
@daki
Nisam siguran da će ti ideja raditi ali vrijedi probati 
Usput, na onoj slici iz asusa si pogriješio, treba bit Vlan=101 i Vlan=103 na Lan4,
ako bude sreće, tako bi trebao proraditi remote i VoIp na Speedšrotu.
|
To je zapravo što mi GUI nudi, zasebno jedan ethernet port i jedan vlan. Zato i kazem da sam ocekivao vise od Asusa. A ovo sam isprobavao hoce li raditi bar jedno od tog ovisno kako uštekam Speedport u koji port. Al nije proradio ni Service ni VOIP.
Citiraj:
Autor c-shadow
Ako radi na mikrotiku, moglo bi i na asusu.
Ma vlan 103 nije obavezan, radi voip uredno i bez toga. Jedino ne smiješ nazvati korisničku radi bilo čega jer kad vide da im se router ne odaziva remote, drugi dan dotrči tehničar s novim speedšrotom. Pogodi kako znam 
Ja sam isto kasnije pustio 103, vidim da se i updateo fw na speedšrotu u međuvremenu, naravno sve bez utjecaja na ostatak konfiguracije. Pa nek se gofno restarta koliko hoće 
|
Korisno mi je za znat ako ovakav setup radi na Mikrotiku ili OpenWRT-u, da ne pokušavam u prazno s Asusom. Koliko sam čitao, Asus nema GUI za složit vlanove, al moglo bi se preko terminala. Al s podešavanjem mreže preko konzole uopće nemam iskustva pa to neće tako brzo.
Btw, jel ima kakav sličan primjer konfiguracije za Mikrotik na forumu? Čini mi se da je bilo nekoliko primjera ali bome sam se pogubio u searchu i ne nalazim sto mi treba.