Citiraj:
Autor torq1337
Ahoj ahoj, naletio u nadi da ga već netko ima al eto i mene.
Stanujem u Novom Zagrebu, kod bundeka u nedugo su nam kroz zgradu proveli optiku od telemacha, lijepa kutijica stoji isprad ulaza. Uglavnom, trenutno sam na T-comu cca 14mjeseci, od čega sam imao 12 mjeseci otvoren kvar zbog problema s PINGom kao što Marko kaže. Ping bi navečer bio oko 70 80 prema frankfurtu, što je fucking nightmare jer je ono 90% servera u tom smjeru
Anyways, in general sam zadovoljan s T-Comom jer imam 1Gbit i plaćam oko 220kn, al napet mi je i Telemach jer bi ga mogao jeftinije plaćati obzirom na količinu brojeva koju imam.
Eh sad, kad sam izlajao sve ove beskorisne informacije, veselim se nekom REVIEW-u.
|
A znači taj problem s pingom i zagušenjem linkova prema Njemačkoj još uvijek nije riješen? Pa taj problem je prisutan već sigurno više o 7 godina.
Također čekam neki detaljniji review. Volio bih vidjet brzinu prema van RH, popularnim destinacijama (London, Frankfurt, Amsterdam, Dublin itd.), traceroute prema Google-u, Facebook-u, Amazonu, Microsoft i sličnim popularnim davateljima usluga, te MTR da vidimo ako se i gdje pokazuje packet loss. To bi bilo idealno sve napraviti u prime time-u, kada je najviše ljudi doma i na internetu jer je tada opterećenje i najveće, pa ako će bit nekih probelma, bit će tada.
Ovo surfanje 24sata, Facebook i mail, to radi odlično i na internetu s 200ms pingom, te brzinom od 10 Mb/s, pa to i nije neko preveliko mjerilo. Traceroute i MTR su pravi testovi jer ako oni pokazuju loše rezultate, visok ping prema popularnim destinacijama ili čak poveći packet loss, gaming je na takvom internetu nemoguć.