Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.01.2022., 20:03   #58833
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ti si mi tu sused iz štugija, pa me zanima iz tvoje perspektive kak izgleda putovanje do ZG čistokrvnim električnim autom.

Zašto pitam: kad putujem direkt za ZG, sjednem za volan, odvezem 4h, pauza 15min i tankanje u Austriji i onda odvezem još 4h. Dakle u komadu.

Kad god sam razmatrao EV s navjećim mogućim dometom, uvijek ispadne da gubim barem sat i pol na čekanje. S tim da moram više paziti koliko ga "stisnem" - sve iznad 150km/h pojede domet samo tako. U konačnici ispada da moram računati dvaput stati za punjenje auta. Kakva je tvoja računica?
Nisam jos odvozio do HR (ove godine me zapao zimski GO u Kanadi), tako da ti mogu napisati ono sto sam istrazio prije kupovine Tesle. Putovanje do HR zimi mi je u donosenju odluke (da li struja i SR vs LR) bio worse case ocekivani scenarij.

-M3 SR ocekuj 3x30min punjenja
-M3 LR ocekuj 2x20min punjenja
-Trasa je nacickana Superchargerima, sto znaci da mozes voziti brzo
-Ako optimiras vrijeme puta, najbolje se voziti 150+, doci prazan na sljedeci SC i nadopunjavati po 20 min).
- Ionity i Co. su isto usput, za silu (dvostruko skuplji od SC).
-ljetna potrosnja je dosta manja

Nase putovanje s dvoje male djece ionako podrazumijeva 2 ili 3 duze pauze tako da cemo putovati jednako dugo kao i inace.

Ono sto ocekujem je da cemo doci puno odmorniji jer vecinu puta Autopilot odradi sam. Uz Streaming, Caraoke i panoramu, ocekujem manje nervoze na straznjim sjedalima, lol.

Na cilju mozemo puniti (kuca s dvoristem, 3f prikljucak).