Citiraj:
Autor De5tr0yer
Ti si mi tu sused iz štugija, pa me zanima iz tvoje perspektive kak izgleda putovanje do ZG čistokrvnim električnim autom.
Zašto pitam: kad putujem direkt za ZG, sjednem za volan, odvezem 4h, pauza 15min i tankanje u Austriji i onda odvezem još 4h. Dakle u komadu.
Kad god sam razmatrao EV s navjećim mogućim dometom, uvijek ispadne da gubim barem sat i pol na čekanje. S tim da moram više paziti koliko ga "stisnem" - sve iznad 150km/h pojede domet samo tako. U konačnici ispada da moram računati dvaput stati za punjenje auta. Kakva je tvoja računica?
|
Stari iznad 150 pojede brutalno, što sam ja gledao je cca trećina deklariranog. Dakile tesla LR M3, s 600 na 200km.
Stranicu prije sam stavio ioniq 5 di je na 130 (a prosjek pravi 120) palo za 50%
Meni je konkretno vjerojatno najčešća destinacija bude Görlitz (nije da stalno idem u de, par puta godišnje)
https://www.google.com/maps/dir/Samo...51.1524553!3e0
Koliko bi to trajalo....to me zanima, ja bi reko da bi 3x morao stat (s punim krenem) s autom i to da normalno vozim....ne jebe me 5% cijena tankanja, ide preko moje firme....al ono koliko bi to u praksi bilo duže