Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.01.2022., 18:19   #58832
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ti si mi tu sused iz štugija, pa me zanima iz tvoje perspektive kak izgleda putovanje do ZG čistokrvnim električnim autom.

Zašto pitam: kad putujem direkt za ZG, sjednem za volan, odvezem 4h, pauza 15min i tankanje u Austriji i onda odvezem još 4h. Dakle u komadu.

Kad god sam razmatrao EV s navjećim mogućim dometom, uvijek ispadne da gubim barem sat i pol na čekanje. S tim da moram više paziti koliko ga "stisnem" - sve iznad 150km/h pojede domet samo tako. U konačnici ispada da moram računati dvaput stati za punjenje auta. Kakva je tvoja računica?

Stari iznad 150 pojede brutalno, što sam ja gledao je cca trećina deklariranog. Dakile tesla LR M3, s 600 na 200km.
Stranicu prije sam stavio ioniq 5 di je na 130 (a prosjek pravi 120) palo za 50%

Meni je konkretno vjerojatno najčešća destinacija bude Görlitz (nije da stalno idem u de, par puta godišnje)
https://www.google.com/maps/dir/Samo...51.1524553!3e0

Koliko bi to trajalo....to me zanima, ja bi reko da bi 3x morao stat (s punim krenem) s autom i to da normalno vozim....ne jebe me 5% cijena tankanja, ide preko moje firme....al ono koliko bi to u praksi bilo duže
markecSMB je offline   Reply With Quote