Evo čisto ako se još netko misli o dotičnom modelu - družim se sa XR83A90J nekih 5 dana i mogu samo reći da je ovo jedan od najbolje složenih komada tehnike koje sam vidio.
Slika je savršenstvo, jednostavno nemam pojma što tu teoretski više može biti bolje.
Osobe koje nisu u tehnici i "sve im je to isto" su ostale paf i gledali u šoku
Upscaling je čudo, 1080p materijal u većini slučajeva izgleda nativnih 4k, čak i 720p izgleda jako jako dobro. Nemam blage koji su to algoritmi i kemijanja ali rade savršeno.
I mogu definitivno potvrditi - svjetlina više nije nikakav problem na ovakvom OLEDu, kome treba više od toga... nemam pojma (govorim i o situacijama jakog dnevnog svijetla).
Google TV mi paše samo tako, sve žive aplikacije koje čovjek može poželiti, a radi brutalno brzo.
Svi streaming appovi bez ikakvog problema drmaju HDR, dolby vision i atmos (spojio sam preko eARC-a na receiver).
Plejka je već spojena i sve radi super, ali je riječ samo o 4 pro, nemam 5icu.
Još mi je ostalo instalirati Steam link i spojiti 2 kontrolera, pa drmati PC igre u 4k.
Zvuk preko TV zvučnika je također nešto što nikad nisam čuo iz niti jedne druge televizije.
Tko nije slušao dobar dedicated HT sistem, ili više srednje/visoko kvalitetne soundbarove - nikad valjda nije ni čuo išta bolje za filmove.
Ali ozbiljno, ako niste jači ljubitelj kvalitetnog zvuka za gledanje filmova i serija, ovo ne da je dovoljno nego je i žešči overkill.
Koliko god glupo zvučalo, dio mene je istinski tužan što ih neću uopće koristiti
I da, znam da zvuči sve kao pretjerivanje - ali najiskrenije sam opisao ovaj TV, čudo od komada tehnike.
Preporuka samo takva!