Citiraj:
Autor Night
Za tablete i mobitele preporučam Perfect Viewer za čitanje stripova, magazina i ostalog. Ako imaš strip ili magazin kao niz JPEGova bitno je samo da su imenovani po redu, onda to skupa zazipaš i promijeniš ekstenziju u CBZ ili zararaš i promjeniš ekstenziju u CBR. To je praktički standardni format u kojem se dijele stripovi i koji razumiju programi namjenjeni čitanju istih (za Windowse Calibre, za Androide Perfect Viewer, naravno ima i drugih opcija) pa je dosta zgodnije imati kolekciju u tom formatu nego listati JPEGove po galeriji.
|
Hvala na dobrom info!
Btw. ovih 9 brojeva PSX iz linka sa prvog posta su:
1.
9.
10.
11.
15.
26.
33.
34.
36.
Neki su čist ok, neki su u lošijem stanju zbog očito čuvanja u vlažnim uvjetima, no za prvu ruku su bolji nego ništa, kad rješimo Hackere budemo se i ovoga uhvatili i probali popunit i sve PSXove,
jer to je isto legendaran časopis i nastavio je bit legendaran kad je Hacker malo posrnuo nakon Žibrega.
Odma me drugi val nostalgije uhvatio kad sam to pregledavao, no fkt nemam sad vremena još i to iščitavat, makar bi htio jer sam nedavno počeo vrtit igre iz tog doba koje nikad tad nisam igrao, FFVIII i Sled Storm (prigodno sad zimska).
-----
U vezi pržilica, da, tad nije bila mala stvar imat komp, a imat i pržilicu je bila totalna avangarda skoro, i mogućnosti koje je ona pružala su bile fenomenalne, prije filmova (uz igre) naravno najmasovnija primjena je bila za audio CDe, no još više i za MP3e, koji su revolucionalizirali tu audio potrošnju. Čak bi rekao da količina pjesama koja se mogla strpat na jedan jedini CD je i razmazila korisnike, ko da si i previše toga dobio pa nisi možda ni cijenio.
Istina je da je hrpa ljudi s pržilicom znala tad odjednom postat najpopularnija i najtraženija u svojim osnovnim/srednjim školama, heh.
Česta pojava su bili i music hoarderi, ekipa koja je ko hobby skupljala desetke gigabajta glazbe na hardovima (sjećam se jednog dečka iz razreda koji se s time hvalio) od koje veliku većinu sadržaja nisu nikad ni poslušali, zanima me jesu li to sve negdje, kad ih je pustilo, spremili, ili najzad većinu izbrisali.