Tema: PSX časopis
View Single Post
Staro 31.12.2021., 10:44   #12
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Za tablete i mobitele preporučam Perfect Viewer za čitanje stripova, magazina i ostalog. Ako imaš strip ili magazin kao niz JPEGova bitno je samo da su imenovani po redu, onda to skupa zazipaš i promijeniš ekstenziju u CBZ ili zararaš i promjeniš ekstenziju u CBR. To je praktički standardni format u kojem se dijele stripovi i koji razumiju programi namjenjeni čitanju istih (za Windowse Calibre, za Androide Perfect Viewer, naravno ima i drugih opcija) pa je dosta zgodnije imati kolekciju u tom formatu nego listati JPEGove po galeriji.
Hvala na dobrom info!

Btw. ovih 9 brojeva PSX iz linka sa prvog posta su:
1.
9.
10.
11.
15.
26.
33.
34.
36.

Neki su čist ok, neki su u lošijem stanju zbog očito čuvanja u vlažnim uvjetima, no za prvu ruku su bolji nego ništa, kad rješimo Hackere budemo se i ovoga uhvatili i probali popunit i sve PSXove,
jer to je isto legendaran časopis i nastavio je bit legendaran kad je Hacker malo posrnuo nakon Žibrega.
Odma me drugi val nostalgije uhvatio kad sam to pregledavao, no fkt nemam sad vremena još i to iščitavat, makar bi htio jer sam nedavno počeo vrtit igre iz tog doba koje nikad tad nisam igrao, FFVIII i Sled Storm (prigodno sad zimska).

-----

U vezi pržilica, da, tad nije bila mala stvar imat komp, a imat i pržilicu je bila totalna avangarda skoro, i mogućnosti koje je ona pružala su bile fenomenalne, prije filmova (uz igre) naravno najmasovnija primjena je bila za audio CDe, no još više i za MP3e, koji su revolucionalizirali tu audio potrošnju. Čak bi rekao da količina pjesama koja se mogla strpat na jedan jedini CD je i razmazila korisnike, ko da si i previše toga dobio pa nisi možda ni cijenio.

Istina je da je hrpa ljudi s pržilicom znala tad odjednom postat najpopularnija i najtraženija u svojim osnovnim/srednjim školama, heh.

Česta pojava su bili i music hoarderi, ekipa koja je ko hobby skupljala desetke gigabajta glazbe na hardovima (sjećam se jednog dečka iz razreda koji se s time hvalio) od koje veliku većinu sadržaja nisu nikad ni poslušali, zanima me jesu li to sve negdje, kad ih je pustilo, spremili, ili najzad većinu izbrisali.
Miki9 je offline   Reply With Quote