Citiraj:
Autor Wolverine
Meni je to jasno ali kažem, idioti od korisnika su ti koji rade sranja. Pa spavaju dok voze i obične aute autocestom FFS.
Velim, s njihove je strane greška što su dopustili da se taj sustav zlouporabljuje, no najveći utjecaj ipak ima po ne znam koji puta - ljudska glupost.
Pa koliko sranja se događa/lo samo s autonomnim kočenjem. Sjećam se kad je Volvo sazvao pressicu pa zabio testni auto u kamion ispred sebe.
|
Prvi video ti je fake.

Drugi je istina i bio je fail.

Ne znam kak možeš spavati i voziti auto ali ok (regularni automobil bez adaptovnog tempomata i lajn asista).
Citiraj:
Autor IcyTexx
Kad ja vozim, želim se raniti od dosade na 120-150km/h pa često vozim i puno brže, a kad Autopilot vozi skroz sam okej s njegovih max od 150km/h. Autopilot je ništa više od malo pametnijeg lane trackinga i adaptivnog tempomata.
|
Iz kojeg razloga se hvališ da voziš iznad ograničenja? Ne vidim point. Znam ja dobro kaj je autopilot i znam dobro da to koristo ne bi. Da se razumijemo autopilot je OK ali samo ako radi na način da vozač mora imat ruke na volanu i da automobil ima sustav za praćenje budnosti vozača. Sve ostalo je pitanje dana kada će nastati sranje, a samim time što prozivođač automobila to omogući, mora biti makar dijelom kriv.
Citiraj:
Autor 1v@n
Koliko vas koji se toliko pouzdate u automatiku je primijetilo da im ta divna automatika ne pali svjetla ni po najvećoj magli tijekom dana?
|
Na žalost si u pravu, a ljudi ne shvaćaju da ih se ne vidi s dnevnim svjetlima. Kad je magla ručno prebacim na kratka pošto opet ne vjerujem automatici da će odraditi kak spada.
Citiraj:
Autor 1v@n
Tempomati i automatsko kočenje na kiši/snijegu ili vjetru kad ti na senzor doleti veći list/plastična vrećica ili komad novina su isto priča za sebe. I meni se dogodilo par puta i od onda čim se vrijeme krene mijenjati, sve ide na ručne kontrole.
|
Jup, a i ne bi bilo prvi put da takav sustav iz random razloga počne naglo ubrzavati ili naglo kočiti. Jasno kada to nije potrebno.
Citiraj:
Autor 1v@n
Čim u takvim uvjetima vidim noviji auto za koji znam da ima takva pomagala, držim još ekstra razmak od njega. Dobra većina vozača takvih auta slijepo vjeruje svemu...dok se ne dogodi sranje.
|
Jup

SUV i EV pogotovo.
Citiraj:
Autor coconut
Meni još uvijek nije jasno zašto se kod automatskog paljenja prednjih dnevnih svjetala ne upale i zadnja. Nekako bi mi to bilo logično. Doduše, ja sam još uvijek u onim vremenima kada se svjetlo palilo ručno. Sada mi stalno stoji na Auto i uopće ne razmišljam o tome.
|
Zato što eto greda i njoj slični su izračunali da to valjda troši pa eto...

Meni su po defaulti bila isključena stražnja ali na svu sreću da se modati oa sam ih stavio na ON.