Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.12.2021., 17:30   #58642
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Meni je to jasno ali kažem, idioti od korisnika su ti koji rade sranja. Pa spavaju dok voze i obične aute autocestom FFS.

Velim, s njihove je strane greška što su dopustili da se taj sustav zlouporabljuje, no najveći utjecaj ipak ima po ne znam koji puta - ljudska glupost.

Pa koliko sranja se događa/lo samo s autonomnim kočenjem. Sjećam se kad je Volvo sazvao pressicu pa zabio testni auto u kamion ispred sebe.
Prvi video ti je fake. Drugi je istina i bio je fail. Ne znam kak možeš spavati i voziti auto ali ok (regularni automobil bez adaptovnog tempomata i lajn asista).

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Kad ja vozim, želim se raniti od dosade na 120-150km/h pa često vozim i puno brže, a kad Autopilot vozi skroz sam okej s njegovih max od 150km/h. Autopilot je ništa više od malo pametnijeg lane trackinga i adaptivnog tempomata.
Iz kojeg razloga se hvališ da voziš iznad ograničenja? Ne vidim point. Znam ja dobro kaj je autopilot i znam dobro da to koristo ne bi. Da se razumijemo autopilot je OK ali samo ako radi na način da vozač mora imat ruke na volanu i da automobil ima sustav za praćenje budnosti vozača. Sve ostalo je pitanje dana kada će nastati sranje, a samim time što prozivođač automobila to omogući, mora biti makar dijelom kriv.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Koliko vas koji se toliko pouzdate u automatiku je primijetilo da im ta divna automatika ne pali svjetla ni po najvećoj magli tijekom dana?
Na žalost si u pravu, a ljudi ne shvaćaju da ih se ne vidi s dnevnim svjetlima. Kad je magla ručno prebacim na kratka pošto opet ne vjerujem automatici da će odraditi kak spada.

Citiraj:
Tempomati i automatsko kočenje na kiši/snijegu ili vjetru kad ti na senzor doleti veći list/plastična vrećica ili komad novina su isto priča za sebe. I meni se dogodilo par puta i od onda čim se vrijeme krene mijenjati, sve ide na ručne kontrole.
Jup, a i ne bi bilo prvi put da takav sustav iz random razloga počne naglo ubrzavati ili naglo kočiti. Jasno kada to nije potrebno.

Citiraj:
Čim u takvim uvjetima vidim noviji auto za koji znam da ima takva pomagala, držim još ekstra razmak od njega. Dobra većina vozača takvih auta slijepo vjeruje svemu...dok se ne dogodi sranje.
Jup SUV i EV pogotovo.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Meni još uvijek nije jasno zašto se kod automatskog paljenja prednjih dnevnih svjetala ne upale i zadnja. Nekako bi mi to bilo logično. Doduše, ja sam još uvijek u onim vremenima kada se svjetlo palilo ručno. Sada mi stalno stoji na Auto i uopće ne razmišljam o tome.
Zato što eto greda i njoj slični su izračunali da to valjda troši pa eto... Meni su po defaulti bila isključena stražnja ali na svu sreću da se modati oa sam ih stavio na ON.
Hamm je offline   Reply With Quote