Tema: Automobili
View Single Post
Staro 27.12.2021., 08:24   #58557
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ti ili nemas djecu ili su ti vec odrasli pa te bas briga... I garant zivis u centru nekog veceg grada...

Kad imas klince, onda si bez auta kao bez ruke... Probaj otici tramvajem ili javnim prijevozom na izlet ili kod bake/dede koji zive na selu ili u drugom gradu...

A sto se tice zivota u prigradu ili u nekom manjem gradu, zaboravi zivot bez auta...

Inace, iz mog iskustva - ja svoj auto palim jednom tjedno, ali onda mi treba da se maknem iz grada... Inace svugdje pjeske ili tramvajem idem ako je negdje oko centra... No, da idem recimo u Novi Zagreb, pa nisam lud ic 40 minuta tramvajem... A bicikl je super jedino ako si student, been there, done that... Imam dva bicikla, jedan je sa djecjom sjedalicom i taj se vadi tu i tamo kad je lijepo vrijeme da se provozam sa klincem... Drugi bicikl mi koristi za otic na kavu ako mi se neda setat, no zapravo draze mi je prosetat tih 15 minuta...

Potpis od iječi do riječi...

Također gdje god mogu idem javnim prijevozom ili pješke, barem u ZG javi priejvoz je srećom na solidnoj razini. Imam i bike sa sjedalicom za malog, i skinem po potrebi pa se i s bajkom vozim po gradu.

Ali šta kažeš, kad oćeš dijete negdje odvesti, ne ide bez auta. Kod bake i dede na selo, na sanjkanje na sljeme, u neku igraonicu na rubu grada... gdje god, bez auta ne ide.

A život na selu bez auta, to je utopija. Jbt, gledam sad moje roditelje koji su na selu. Trebaš bankomat - najbliži 12km vožnje, najbliži dućan 4 km vožnje (ali ponuda očajna i 30% skuplja nego u većini dućana, i ako želiš do boljeg dućana, još moraš produžiti), što god trebaš, bez auta ne ide.