Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.12.2021., 22:41   #58548
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
No, onda ostaje problematika stvaranja elektricne energije
Nije problem stvaranje nego distribucija energije. 'Kapacitet' mreze i punionice. Ovo vec postaje problem na zapadu, a ne mogu ni zamisliti kako ce izgledati u nerazvijenijim zemljama s velikom industrijom tipa Nigerija, Vijetanam, .... mislim mogu, lose tj nikako To vjerojatno ukljucuje i nas ali s obzirom da smo mi ljetovaliste nezanemarivog dijela zapadne europe to bi se cak i moglo rijesiti (EU ce dat lovu). Ostatak planeta ce otkupiti stare dizele, a zapad ce se praviti da je problem rijesen i da je problem u drugima kojima su netom prije prodali staru tehnologiju. Nesto kao sto su prodavali smece zemljama treceg svijeta koje su onda ovi bacali u rijeke/oceane, i kao sto su 'zabranili' dizele pa su iste samo preprodali u siromasnije zemlje gdje smo ih mi sirotinja jedva docekali.

Ugl, meni se cini da sve ide u smijeru ev ali vidjet cemo. Ako ce se ekipi s vrha piramide isplatiti da imamo ev aute imat cemo njih, ako ne imat cemo nesto drugo.

Kako god, problem nije trivijalan niti s 'ekonomske' niti s tehnoloske strane ali moramo se razvijati u nekom smijeru. Mozemo se samo nadati da ce ovo biti dobar smjer, vidjet cemo.
hash je offline   Reply With Quote