Citiraj:
Autor webstartm
LINK ,a i nisan zna da si u autu 0-24  prije ono 30-120 min dnevno.
Neda mi se razmisljat i sitit se upalit AC svako 7 dana.
|
0-24 sam mislio non stop, a kaj se lijenosti tiče tu ti nemrem pomoć
Citiraj:
Autor webstartm
Vrlo moguće, neman pojma kako izgleda kompresor iznutra, srića neću ni doznat, jer radi 365 dana u godini (kad je auto upaljen  )
|
Prvo veliš da je do gumica u kompresoru a na kraju ne znaš ni kak izgleda a očito ni kako radi.
Citiraj:
Autor webstartm
Al inače, nekako je poanta automacke klime da radi stalno, sama odredjuje sta ce puhat,di ce puhat i kad ce puhat. S tim nikad nisan imao problema. Skuzi sama kad se vlaga skupi na prednjem staklu, pojaca puhanje, pribaci sprida, opcenito je ugodniji zrak u autu, pogotovo kad je vanka južina,kiša.
|
Poanta automatske klime nikad nije niti će biti da radi stalno nego da u što kraćem roku dođe do željene temperature i da istu održava. A gdje će puhat ovisi gdje sve ima senzore.
Na koji način klima sama skuži da je staklo zamagljeno i pojača puhanje? Ima senzore vlage u staklu?
Postoji jedan zgodan gumb koji služi za to, a nalazi se na slici lijevo od AC gumba. Što se dogodi kad ga stineš? Pa fino pali klimu (ako je ugašena i pojača puhanje na šajbu na max)
https://imgcdn.zigwheels.ae/medium/g...ols-694497.jpg
Ugodniji zrak je jer isuši zrak, i jedino se to fino osijeti kada je vlažno, kada je suh zrak razlike nema stoga ne može biti ugodniji.
Citiraj:
Autor webstartm
Ne znam zašto bi je tribalo gasit? 0.5 litara manja potrosnja? o tome nek se brinu zeleni, meni ne smeta da troši.
A i Scotty je tu, njega se sluša 
|
Očito nikad nisi morao mijenjat kompresor klime pa ne znaš koliko ta priča košta, a kao što sam rekao ak misliš da će kompresor koji radi stalno vs onog koji radi kad ekšli treba trajat isto onda se počni raspitivat o cijeni kompresora.
Drugi razlog je taj da ti ne daj bože rikne kompresor nećeš moć odmaglit stakla dok ne kupiš novi.
O smradu iz klime i gljivicama koje se nakote i koje na kraju udišeš da ne pričam.
Potrošnja je nebitna u cijeloj priči.
A scotty nigdje ne govori da se klima nikad ne gasi, samo objašnjava zašto se treba koristit po zimi.