View Single Post
Staro 22.12.2021., 22:12   #2335
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Do sada me nitko ništa nije pitao kada sam bio u pošti pa to što nisi cjepljen nije toliko bitno.
Ljudska vrlina, ili nedostatak u potcinjavanju kruni, radi razliku, izmedju pojedinih djelatnika. U Branimirovoj, secu redari, snimaju svakog tko je usao, pa ga teatralno dodju pitati, ima li arijevsku potvdu.

S druge strane, male poste, razbacane po gradu, uvijek se nadje onih koji namignu, presute, ili se sporazumno pogledamo slicnog vidjenja.

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Primam paket od 8kg iz ZG, pošaljitelj naveo da ja platim poštarinu. Vrijednost je ispod 500kn. Po svemu sudeći i njihovom cjeniku, to košta 53kn. Kako se stvori 65,50kn?
Kaj da ja velim, cekam paket s 300 kn otkupninom, platim preko 600, zbog volumenskih zakonitosti njihovih vozila, te nacina na koji ih tumace. Oni se komotno mogu prestati zvati pruzateljem usluga, oni su kamatni posrednici, a kako mozemo vidjeti u pojedinim rezimeima, zapravo, oni su preprodavaci. Jer ako necija usluga dostave nadilazi cijenu necega, kako ih drugacije zvati?

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Dan kad se pošta počela baviti svime osim poštom, jasno je da je osnovni biznis neodrživ u svom osnovnom obliku.
Još će morati dodatno nešto izmisliti na naplatu da pokriju ogromne troškove koje nemaju veze s poštanskim uslugama.
Ne trebaju, drzava ce ih pokrivati kao i do sada, kad treba slusati agendu vrijednu slusanja. Jer koja bi firma/organzacija, koja zeli poslovati bez gubitka, mogla sebi priustiti, da si za 50% smanjuje promet, zbog mjere, koja automatski ima ugradjen gubitak poslovanja?

Inace bi kao u, recimo, poreznoj, ili nekim zemljama vani, lijepo napravili vanjski punkt, gdje stoji osoba koja preuzima tvoj predmet, te ga obradjuje, isporucuje i tebi kao uslugu naplacuje. To bi bili indikativno za "epidemiolosku" mjeru. No priroda takve restrikcije je jasna iznuda za primiti iglu, no tu stajem, nije tema.

To sto su prosirili paket usluga/ideja, nije strasno, to je cak indikativno za gledanje ispred, u poslovnom smislu. Ali neke stvari u tim idejama su odvratne, tipa kad ti na salteru zeli prodati zivotno/zdravsrveno ili ino osiguranje to s postom doista nema smisla.

...
Visage je offline   Reply With Quote