View Single Post
Staro 22.12.2021., 09:19   #1424
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Citirat ću sam sebe, jer očigledno nisi razumio moj post pa probaj još jednom sa razumijevanjem ovaj dio: "I dalje većina ekipe ne razmišlja objektivno nego subjektivno. Većini će 200tinjak Mbit biti dovoljno, kao i promet od 1TB. To što je ovo specijalizirani forum i svi bi ping od 1ms, Gbit brzine i sl. to je drugi par rukava. A da ne pričam kako je 5G tek počeo svoj telekomunikacijski razvitak, posebno u HR"

Ako, kao što sam navodiš, trenutno svi surfaju prosječno na 100Mbit na 4G, pretpostavljam da će im skok na 5G 200Mbit (za sada) biti čist ok. A kasnije, sa širenjem mreže možda će se i povećati max brzina downloada/kapacitet mreže.

Teoretskih 866Mbit unutar kućne WiFi mreže - zbilja misliš da nije dovoljno za prosječnog kućnog korisnika?
Router ima SAMO Gbit portove? Zbilja? Ekipa po stanovima ima još LAN kartice od 100Mbit i ne kuže razliku 100Mbit-1Gbit-2.5Gbit-10Gbit ethernet-a a ti pričaš kako je 1Gbit port smeće.

Uza sve to, tu je i ekonomska računica - telekomi su firme koje trebaju stvarati profit, pa pretpostavljam da im se ne troše pare na Oppo ako će, opet naglašavam, VEĆINI korisnika i sadašnja konfiguracija (za sada) biti dovoljna.

Nama naprednijim kućnim korisnicima uvijek ostaje izbor kupnje kvalitetnije mrežne opreme koja će zadovoljiti naše apetite.
Slažem se s tobom. Svaki ozbiljan korisnik koji ima potrebu za brzinom i stabilnošću ima optiku ili neko slično riješenje.

4G/5G za 200 kn je zlo. Netflix radi - da, igre rade - da, možeš surfati - da. to je to. Usluga je kakva i treba biti.
tskarda je offline   Reply With Quote