Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.12.2021., 12:52   #58427
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Vidiš to je ono što meni ide na kurac u ovoj državi.

Dakle ja trebam biti jebeni vidoviti milan da znam kad će se upalit žuto u protivnom sam u prekršaju.

Pred par mjeseci me lik zaustavio i reko da sam prošao na crveno na Av V Holjevca. Reko nisam, prošao sam na žuto jer se upalilo na cca duljinu vozila od križanja.

Na što mi lik izrecitira to što si sad ti rekao i traži vozačku. Dam mu Kanadsku i lik veli kaj se i u Kanadi tak voziš? Reko pa gospodine, iskreno, da. U Kanadi se ulazak u križanje na žuto ne kažnjava ukoliko se na siguran način ne možete zaustaviti, kažnjava se samo prolazak na crveno a to znači da se crveno pali prije nego je vozilo ušlo u križanje.

Reko kako da ja sad znam kad će se upalit žuto ako nemate:

A) trepteće zeleno

ili

B) neki oblik brojila koje odbrojava trajanje zelenog svjetla.

On veli da ja moram vozit oprezno

Onak sorry ali to je idiotizam, pitam jesam li prekoračio brzinu, veli on ne vozili ste ispod ograničenja, reko kad se upalilo žuto, veli on pa imali ste vremena stat. Reko da, imao sam vremena stat pod uvjetom da mi je rekacija 0ms i da nagazim kočnicu tako da se lik iza mene uparkira u moj prtljažnik.

Na kraju me pustio samo s usmenom opomenom.

U glavnom, ako već žele sankcionirat prolazak na žuto onda trebaju sredit i infrastrukturu da vozač u trenutku prilaska križanju zna točno koliko ima vremena do paljenja istog.
To je npr u Vž odlično riješeno. Mislim da sad već većina semafora ima odbrojavanje...
mamikulcic je offline   Reply With Quote