View Single Post
Staro 20.12.2021., 14:16   #9026
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Imam neku elektroniku, izgubio sam racun, jel imam kakva prava da mi prodavaonica izda novi racun preko serijskog broja? Imao sam slicnu situaciju sa Mikronisom i oni su mi uredno izdali racun koji mi je trebao za servis iako je bilo kupljeno prije 2 godine. Sad ovi da ne imenujem koji su, ne zele ni cuti da mi izdaju racun prek serijskog broja i sad nemam garanciju.

A racun sam izgubio. Pa zar nitko nikad nije izgubio racun?
Pozivaju se na neki GDPR kao da ne mogu iako i dojdem osobno kod njih sa uredjajima, jer je to GDPR kazu. Eto pa ako tko zna jel imam kakva prava tu ili jednostavno sam popusio garanciju kod njih?

I onda googlam i nadjem ovo:
https://novac.jutarnji.hr/novac/novc...acanja-9854002
“Zakon o zaštiti potrošača u svojim odredbama ne propisuje obvezu potrošača da prilikom reklamacije proizvoda priloži račun ili drugu potvrdu o plaćanju poput potvrde o plaćanju debitnom ili kreditnom karticom.

No, kako bi potrošač dokazao da je proizvod ili uslugu kupio kod trgovca kod kojeg podnosi reklamaciju, mora imati račun za kupljeni proizvod ili uslugu.

Ako potrošač nije sačuvao račun, kao dokaz se može koristiti i potvrda o plaćanju debitnom ili kreditnom karticom.

Naime, trgovac mora na određeni način imati mogućnost provjere je li određeni proizvod ili usluga koje potrošač reklamira kupljen u njegovoj trgovini”, stoji u njihovu odgovoru.

Jel to stoji i kako sad da ja njima objasnim? Jel to isto mogu na MINGO?