View Single Post
Staro 17.12.2021., 17:13   #13
Old.machine
Premium
Moj komp

Old.machine's Avatar

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Jer nema načina napredovanja i dugoročno, nema dobrih priča i SP u RTS-u.

Meni je AOE bio najdraži RTS (uz Red Alert 2).

Danas ne mogu igrati AOE dulje od par sati, jer nemam što raditi u tim igrama.
Pa ne bih se složio da je do toga, ima dosta RTS-ova sa dobrim, dugim i zahtjevnim kampanjama. Veći je problem:

- Isplativost - RTS-ovi se prave za PC, davno sam kod prijatelja na Playstation jedinici sa gamepadom probao igrati Krush Kill 'N Destroy i iako sam brzo savladao kontrole, nema tu neke elegancije i brzine tako da za RTS-ove PC ostaje primarna (jedina) platforma. Također RTS-ovi nisu pogodni za uvođenje mikrotransakcija i ostalih gluparija za kojima developeri sline.

- Kompleksnost - Sama izrada RTS-ova nije laka, ima tu posla oko pathfindinga, AI programiranja, balansa jedinica itd. Pročitao sam u jednom intervjuu sa članovima Frostgianta (bivši veterani iz Blizzarda koji su osnovali svoj studio s ciljem da ožive RTS žanr) da Unreal engine s kojim sad oni rade nije nimalo prijateljski nastrojen prema RTS-ovima i da su ogroman broj stvari trebali uvesti sami i da je to jedan od glavnih razloga zašto ne vidimo više indie RTS-ova.

A i ove nove generacije nemaju strpljenja, njima je bitno samo klik klik play i pucaj bez nekog velikog mentalnog napora.
Old.machine je offline   Reply With Quote