Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.12.2021., 09:37   #58323
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ne bi me iznenadilo kad bi Specijalna zavarivanja Čukman mogla pomoći u rješavanju problema, međutim kao što kaže kolega trebalo bi kompletno motor rastaviti. Pretpostavljam da je napravilo havariju ventila te oštetilo glavu motora, oštetilo klip i cilindar, a usput je fasovao EGR i tko zna još što... Ovlašteni servis nije ruta kojom treba rješavati taj problem, ponuda dovoljno govori u prilog, jer toliko košta cijeli novi agregat.

Eventualno nabaviti drugi motor alternativnim kanalima, kao što kaže kolega, što bi bio relativno lakši zadatak ako je 2.0 ecobust u odnosu na druge agregate, ali IMHO i takav je kod nas teško za naći... U svakom slučaju, kvar reda veličine barem 20-25k kn.
Mene je sport strojne obrada glave, zamjena ispušne bregaste, brušenja dosjeda ventila, honanje cilindra i novi klipni prstenovi za Citron 1.4 izašla oko 7,5k kn prije 3 godine, a to je bila (čini mi se) jako friendly cijena. Nabavio bi drugi agregat, ali pitao sam se da li bi naišao na isti problem da je gutao ulje preko defektne brtve pa sam rekao KGJ i uložio.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 17.12.2021. u 09:44.
Swarm dude je offline   Reply With Quote