View Single Post
Staro 16.12.2021., 21:02   #5079
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
Zašto misliš da će rutirati gigabit?
Kanim uzeti 200mbit paket
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
više je bacalo na zajebanciju, jer danas ima na tržištu puno "gigabitnih" routera koji to nisu, odnosno taj gigabit se odnosi na brzinu lan portova, a ne na njihove (ne)mogućnosti rutiranja gigabita.

ima na openwrt forumu cijela tema o preporukama routera za gigabit.
hex se bori , ali za do 500mbita ide bez problema čak i sa sqm-om navodno.
mada ne vidim svrhu sqm-a na takvim brzinama, šta ću koji drek išta limitirat i shape-at kad pri toj brzini opterećenje bude kratkotrajno.
Nije zajebancija, nego kad si spomenuo OpenWrt i gigabitni ruter, mislio sam da mi je promaklo nešto otkad sam zadnji put prolistao njihov forum. Znam i sam da je situacija s gigabitom na OpenWrt-u loša (osim x86).

I ja sam u potrazi za takvim nečim, i za sad mi se najbolji za moje potrebe čini hex S, ima MT7621 koji bi trebao dosta izgurati s HW flow offloadom, SFP slot za optiku i PoE za spojiti UniFi. Možda i riskiram 100 eura za njega i GPON SFP pa javim dojmove nekad.

U budućnosti je, prema trenutnoj situaciji, najizgledniji kandidat za pristojan ruter Mediatek s nekim novim SoC-om, ali vidjet ćemo hoće li nastaviti s istom politikom s Linux driverima kao do sad.
Blagus je offline   Reply With Quote