Tema: Revolut
View Single Post
Staro 16.12.2021., 19:50   #2228
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
Autor definho Pregled postova
Za vikend sam u Madarskkoj, sad zanima me jel isplativije preko revoluta prebacit si neke novce u Forinte i sve preko Revoluta obavljat? Sto ako samo uplatim recimo 1000 KN i placam tamo s karticom, hoce on sam prebacit u Forinte ili ce kod svakog placanja naplatit neki fee, ako prethodno nisam dodao bas forinte? Ugl. koji je najbolji nacin za rijesit ovaj problem ili je dobra stara mjenjacnica najpovoljnija opcija? Kakva je situacija ako plaacam recimo s nasom Visom iz PBZ-a?
Imao sam ti istu stvar nedavno. Jeftinije ti je imat HRK ili EUR na Revolutu i samo platiti da se automatski radi konverzija u HUF za plaćanje. Iako je razlika stvarno mizerna ako na Revolutu kupiš HUF i njih direktno trošiš. Zanemariva skroz.

Lagano je i provjeriti. Kupi nešto za npr. 3500 HUF. Pogledaj kolko su ti kuna skinuli s računa za to. I onda ideš "kupiti" unutar aplikacije 3500 HUF i onda ti prikaže koliko bi morao platiti (u HRK) za tih 3500 HUF. Onda samo usporediš što je povoljnije.

Ja sam jedino imao problema s podizanjem gotovine na bankomatu Unicredit grupe koji bio navodno trebao biti bez naknade za mene koji sam na ZABI. Uopće nije prihvatilo karticu. Hungarian only.

EDIT:
Iako ako ideš vikendom, onda naplaćuju 1% konverziju ako nemaš HUF na računu. Onda možda i je bolje kupiti HUF na Revolutu.

Zadnje izmijenjeno od: beli14. 16.12.2021. u 20:00.
beli14 je offline   Reply With Quote