View Single Post
Staro 16.12.2021., 08:47   #69
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Imam problem kako na LG TV (WebOS 6) puštati 4k HDR?
Situacija: imam na mreži nešto materijala iz jelte videoteke
Ukućani navikli na Kodi (mali x64 komp s Intel UHD 605 GPU), radi ok, ali ne podržava HDR. Linux zafrkancija, tipično se to neće riješiti narednih valjda 20 godina. Svaki film koji se pusti boje su isprane i izgleda jako loše, TV ga uopće ne skuži kao HDR. Normalni 4K bez HDRa izgleda ok.
Ako isti film povučem s TV preko njegove Media player aplikacije, radi uredno, znači da TV podržava potrebne codece.
Varijanta 2 koju sam probao: upnp/DLNA.

Podržava Kodi, ali problem je što glupi LG player kad otvorim folder s recimo 4 datoteke unutra vrti jedno 2-3 minute prije nego prikaže popis videa
Pokušao sam nabrzinu dignuti na tom kompu Jellyfin pa preko njega. Tu je pak problem što LG ponekad pročita video, ali ne može pustiti jer veli da nije podržan. Očito mu to Jellyfin spakira nekako da ne kuži. 100% su podržani videi jer preko Kodija radi. Ali je brže browsanje datoteka s JF servera jedno 3x nego preko kodija iako još uvijek dosta sporo.

Ima netko još kakvu ideju?
Probati neki drugi server, kupiti firestick,...?
Kupnja dodatnog uređaja mi je lošija opcija iz više razloga. Pored toga što mi je taj komp/serverčić metar ispod TVa u ormaru pa do toga da s drugim uređajem onda opet imam dodatne android zafrkancije.

Edit: da ne zaboravim, LG TV je spojen na wlan (5GHz) i njegova speedtest aplikacija pokazuje nekih 100Mbps, valjda bi unutar LANa trebalo raditi brže. Mogu probati i preko kabla, ali do switcha mi je nekih 20m na drugom kraju stana

Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 16.12.2021. u 08:52.
c-shadow je offline   Reply With Quote