Citiraj:
Autor Nikky
Jesi li zavrtio onu usporedbu ?
CP serija ima navodno čisti sinus valnog oblika, kompatibilan sa Active PFC (može biti bitno kod nekih pc napajanja), imaš 5V punjač naprijed ... 6 vs 4 + 1 šuko izlaz ... 400w > 12 min. je sasvim fino ...
|
Jesam da
https://www.cyberpower.com/au/en/pro...up_ups_systems
USB port za punjenje mi ne treba realno punim preko fast charge adaptera koji bi bio ionako spojen u APC letvu koja bi bila spojena na UPS pa ne vidim koristi od USB na UPSu, no vidim da ga ovaj CP model ima. LED Status Indicator mislim pa ima LCD ekran pa mi ne treba još i ledice da trepere. Data Line Protection to je za telefon predpostavljam to mi ne treba. Generator Compatible nemam pojma šta je to... vidim da VP ima, a CP ne. I Active PFC koji CP ima, a VP ne. Imam Titanium 80+ napajanje koje ima sve te zaštite u sebi pa sad ne znam da li samo zbog PC napajanja mi treba PFC na UPSu ili može biti koristan i za ostalo šta će biti spojeno jer što se PC-a tiče mi neće biti potreban.
E sad da li će mi biti velika razlika CP model je najjači VA 1500 Watts 900, a VP je VA 1600 Watts 960.
Za Sinewave kaže review na yt da se apsolutno ništa ne čuje niti zuji ni ništa, samo kad je baterija u upotrebi da se ventilator upali, ali da je jako tih i da nije stalno upaljen čak ni tad.
Što se tiče razlike u novcima nije mi problem ako zaista vrijedi te novce. Veći problem će mi biti kad mi se naglo ugasi NAS ili PC dok radim nešto važno a nemam trenutno nikakav UPS.
Zasad mi CP model se jako svidio, jedino me malo muči šta je mrvicu slabiji od VP-a ne znam kolko će mi to značit.