View Single Post
Staro 15.12.2021., 17:49   #5417
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Pišeš takve gluposti. Kompjuter iz 90tih (recimo kasnijih) nije dobar ni za pregled weba, ni ne može bit dobar jer mu se memorija ne može nadogradit na minimalnu za pregled weba. Ne znam što je minimalnije od toga.

5-10 godina ne ni onda...
Primjer je jedan od najgorih procesora ikad napravljen, AMD FX 8350, procesor koji je bio gori od prethodnika (a isto je i intel napravio s predzadnjom serijom). Procesor je bio govno kad je izašao, i 9g poslje i dalje je govno. Puno ljudi se klelo u njega na ovom forumu kako je future proof.

Više jezgri je dobro za uske i specifične namjene. Figurativno u velikom broju aplikacija ne možeš natjerat 9 trudnica da rode 1 djete u mj dana, ne ide to tako.
Uvjek je bilo i uvjek će biti da je IPC bitan. Ako najebeš puno jezgri na procesor, onda nužno te jezgre moraju bit jadne zbog odvođenja topline.

Moar coarz je glupost, i intel i AMD kenjaju s time. Intel je u AL stavio male jezgre jer je morao (zbog topline), AMD je nalijepio te jezgre jer mu je to prodajna šema. U praksi i jedno i drugo će bit govno za 10 godina
Imao sam visheru, i tu si ga svasta nadrobio.. slican i5 haswellu, razlike u nijansama..
Kuzim sta zelis reci, ali od svih mogućih primjera totalno si falio...
To je prvi proc kojeg nisam uspio zakucati, vrtio je i prime i youtube i igru u isto vrijeme.. ..hladan i jeftin i konkurentan u toj cijeni..

to je vrijeme kada je amd puno toga lose napravio, vrijeme kada je amd imao izbor loših ploča, i u biti taj 8350 proc je gotovo jedini kao takav imao kakvog takvog smisla u cijelom tom losem periodu..
Vjerojatno si mislio na prvi bulldozer 8150..

A sto se tice PCa, mnogi ljudi koji imaju sandy brige i3 pa na novije ne razmišljaju o nadogradnji.. dok nešto ne stane, njima je za surfanje i multimediju to ok..
Ionako je mnogima danas važniji mobitel nego pc

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote