Pisali smo već o tome. Nije do operatera, već do konfiguracije mobitela na razini firmwarea, odnosno nedostatka IMS postavki u .mbn datotekama. U zemlji u kojoj ne postoji službeni Google Store, nećeš imati IMS (VoLTE / VoWifi), iako vidim da su za neke zemlje dodali naknadno s nadogradnjama (Češka, čini mi se, ali ne znam za P6).
---
Čitao sam prije mjesec dana o napuknutim ćoškovima stražnjeg poklopca (iznad kamere) na P4a i bome, imam ga i ja. Hairline je teško vidljiv, ali se osjeti pod noktom. Mob star 5 mjeseci, u silikonskoj maski, nije nikad padao.
S druge strane, na ekranu je kao Gorilla Glass 3. Grebe se ko da je od sira, a imao sam nekoliko mobitela sa GG3 i znam koliko to staklo može podnijeti.
Citiraj:
Autor Bubba
Android 12 na lilavom govnetu od 4A zdere bateriju ko uhljeb drzavni proracun. Ocito nisam jedini jer sva petorica koji smo dovoljno veliki imbecili i jos uvijek drzimo taj mobitel prijavljujemo isto diljem bespuca medjumrezja.
|
Obezobrazio sam se pa sam napravio factory reset nakon nadogradnje i autonomija mi je otprilike ista kao na A11.
Citiraj:
Autor Bubba
Da ne pricam o tome kako su Stevie Wonder i Ray Charles uparili svoja najbolja UI/UX cula, pa sada da ugasis WiFi trebas (barem) dva koraka, na tamnoj temi uglavnom nemas pojma je li switch upaljen ili ugasen jer je potrebno biti nadfeminiziran kako bi primjetio tu suptilnu razliku u boji, swipe s vrha sada ima 4 gigantsko besplodne ikone, umjesto 6 koje cak i na tako malom uredjaju s mojim ne-bas-pogorelicevskim prstima nije bilo tesko dohvatiti. Dalje niti ne mogu, dusa me boli....
Moram priznati, nisam htio vjerovati, ali decki su stvarno dosegli dublju dubinu od dna. Svaka cast.
|
Užas. Još si s prvom nadogradnjom
mogao podesiti toggle ikone da budu odvojene (po defaultu je bila ta jedna za Internet). Onda su skužili da su zajebali i ostavili samo jednu za Internet pa sad imamo to što imamo. Color scheme i "brdo customizacija" da ne spominjem. Od tolikog hajpa oko te kastomizacije, ispalo je da možeš kastomizirati manje nego na "starom i bezličnom" A11.
Meni je nevjerojatno da je taj UI/UX prošao kao najbolji i da je to odobreno na više razina.