1. U teoriji ce raditi (probao sam iz znatizelje, radilo mi je, ali nisam isao u tom smjeru).
2. Konkretno ovaj moj ne zuji i bruji u normalnom radu dok je spojen na struju (VP1000ELCD). Zuji kada se prebaci na bateriju (cuje se na par metara). Takodjer, zuji i kada se vrati na struju sve dok se baterija ne napuni, a to zna biti dugo jer sporo puni.
Mozes mu ugasiti sve bipove (prouci taj dio u manualu odabranog UPS-a, VP imaju mute opciju).
Spominjao si LCD ekran - ekran u praksi ne radi non stop. Dok je na struji gasi se nakon maks 30min, a dok radi na bateriji onda radi stalno. Tako da od LCD-a nema neke koristi dok je sve spojeno na struju. Moras ga manualno upaliti kad zelis nesto vidjeti.
Imaj na umu da ovi jaci modeli (1200 i 1600) MOZDA imaju i ventilator u sebi. Nisam istrazivao te modele, vidim otvore za ventilaciju pa pretpostavljam.
Meni je UPS u dnevnom i buka u normalnom rezimu rada nije dolazila u obzir. To sam i dobio. Osim sto mi je UPS smrdio mjesec dana na plastiku. Taj dio nisam planirao, ali prezivio sam

(vise o tome imas u drugoj UPS temi:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48114 )