Pametan čoek.
Nakon ove lakrdije jucer ja se takodjer povlacim. Takodjer ovo je kap koja je prelila casu te nakon 33 godine vise ne pratim ovaj "sport". Odnosno vidjet cu hoce li se nesto poduzeti oko ovog race directora i sudaca ali vise necu pratiti utrke kao sve ove godine. Pogledat cu mozda rezultate ali vise nemam namjeru trositi svoje vrijeme na ovaj americki show a ne sport.
Meni je ovo u rangu kao da nogometni sudac 5 minuta prije kraja finale lige prvaka kaze necu vise suditi offside da bi popravili show i dali sansu ekipi koja gubi da okrene rezultat.
Ovo jucer je bila cista manipulacija rezultata. Ili su mogli dati crvenu zastavu odma, ili su trebali pustiti sve vozace da se unlapaju, ili su mogli pustiti VSC.
Mercedes je ocito racunao da nece prepustiti poziciju na stazi jer su znali da je malo krugova do kraja i ako se postuju pravila onda ce utrka ili zavrsiti pod safety carom (nebi bilo prvi put) ili ce pustit jedan krug na kraju ali to znaci da nece pustiti da se svi unlapauju jer za to nema vremena. Da su znali da suci mogu ovako izimprovizirati pravila vjerojatno bi pozvali HAM u box po soft.
Max je zasluzio biti prvak isto kao i HAM ali ja ovdje govorim o lakrdiji u reziji sudaca koji su cjelu sezonu bili totalno nedosljedni tako da ovo na kraju je jedino tako moglo i zavrsiti, kontroverzno.
Kao sto sam i prije pisao ne svidja mi se kako se ovaj sport pretvara u cisti americki show i ovo je samo jos jedan dokaz tomu.