Greetings again from the darkness. Kao sto kaze jedan od movie reviewera, haha
Da opet ne cekamo 20 dana do postova evo mene opet. Na Redditu su ljudi poceli flipati HDDove, a vidim da je i strgani to ovdje spomenuo ako se ne varam. Ali nekako mi to nema smisla. Nikako ne volim biti
niti v rti niti mimo kak se kaze v medjimurju pa si mislim ili jesi ili nisi. ili si beliver ili nisi.
E sad ako jesi beliver onda ovo prebacivanje diskova mi nema smisla, to je bas ono niti v rit niti mimo. Da se prezivi kada/ako Chia krene u xxxx$ sfere, da se ima za struju...
Mislim da ako si beliver da je daleko bolja opcija, ako si tanak za placanje struje ne da mjenjas manje HDDove za vece nego da jednostavno prodas tog malog HDDa i kupis direkt CHIu. Struja ce se smanjiti, a kako je coin sad stvarno nisko IMO i Warren Buffet bi ga kupio kako krvari, a on navodno kupuje kad ima krvi.
Ako si Beliver i imas mjesta na rigovima, pa zasto bi prodavao ove male diskove, kupim ove velike i dodam ih k vec postojecima. Sto je 10W ili koliko vec zderu struje naspram onome u sto vjerujes, piece of cake.
A ako nisi beliver, neznam onda flipanje diskova manje za vece nikako nema smisla jer ce i ti veci trebat biti flipnuti...
Najgora je opcija nit v rit niti mimo, IMO.
P.S. Bacio oko na njusku i vidim da su vcijene prilicno visoke za diskove, nije mi jasno ako stvarno idu po tim cijenama nije ni lose prodat pa kupit direkt CHIu. Recimo 1 8TB HDD dobijes 2 CHIe za njega, a te 2 CHIe skopas za mjesec dana s 300TB. Neznam, nekak mi je tocudna racunica, ako netko bolje kuzi nek me ispravi...