View Single Post
Staro 10.12.2021., 22:19   #2469
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ako je nekome malo dosadno i ima viška vremena za mene, trebao bi pomoć.

Trebala bi mi konfiguracija za obradu snimaka dronom (fotogrametrija), gdje se koriste programi Pix4D, 3d survey, ... Osim toga, za CAD, ali to je nimalo zahtjevno.

Koliko sam vidio, preferira se nVidia kartica za takve radnje. Ja sad trenutno NE bi kupovao karticu, nego razmišljam o kupnji konfiguracije koju bi u idućoj godini, ovisno o financijskoj situaciji, oplemenio karticom. Razlog: cijene grafičkih kartica su brutalne, kraj godine je, kupuje se na firmu, a sve preko 3500 ide u trajnu imovinu, porez....

Znači, treba mi konfiguracija, bez monitora, periferije, windowse ću sam ubrojiti
-preferiram Intel čisto iz neke navike, možda sam u krivu. Imam traume iz doba Athlona i Durona i beskrajnog traženja dobrog coolera, pregrijavanja i sl.
-preferiram jednostavnija kučišta, trenutno imam FD Define Mini
-preferiram tišu konfiguraciju, najbolje da se ne zna da postoji u trenutku kad idlea
-ne treba mehanički HDD
-treba uzeti u obzir grafičku karticu, možete predložiti neku sad pa prema tome složiti i napajanje

Trenutna konfa je intel i3-4330 na B85M chipsetu pa je to slijepa ulica za ikakve dogradnje. Hvala
FitzTN je offline   Reply With Quote