View Single Post
Staro 10.12.2021., 13:54   #1933
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
I ja gledam taj monitor, al ga ne mogu nać u HR, ima ga na amazon.de
Imaš ga trenutno u Protisu za 7400kn, cijena prava sitnica.

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
A čuj, prihvaćaju neki tj većina novih čaki QHD input od PS5, samo onda ide downscale i samo 60hz, ali to je sony nešto skarabuđio jer svi drugi uredno vrte XBsX/S na 1440p/120hz.
Ne samo to nego mislim da sam pročitao i da je sony nešto skenjao i sa onom kompresijom koju HDMI 2.1 podržava.
Izmišljaju svoje standarde kao i uvjek...

Razmišljao i ja o tom monitoru (svakakve kombinacije mi se vrte u glavi), ali dat kilu € za monitor neće da može.
Mislio sam da će biti oko 5k kn.
EDIT: Krivo, ja sam gledao M28U zbog većeg PPI (160!), ali i on je preskup.
Sony nam je uterao kitu s tim gluparijama, a sve s ciljem da se prodaju 2.1 televizori uz konzole. Gledao sam za Black Friday Samsung Odysey g7 32 inča za 4200 kn, pa sam odustao jer koliko sam uspio skontati po netu kada hoćeš u 120 fps-a igrati automatski ga prebaci na FHD rezoluciju, pa izgleda dosta loše. Uglavnom već par mjeseci gledam neki ekran za ps 5 i jednostavno nema niša ako ne planiraš izvaliti kilju eura. Trenutno peglam na Aoc 27GU2 u FHD ili kada je do 4k prebacim na TV-jac (koji i nije nešto), naravno ako žena ne gleda večere za pet i masteršefove, a vjerojatnost da ne gleda je kao i da nađem monitor za ps 5 po normalnoj cijeni. Jednostavno mi treba jedan ekran koji podžava PS 5 kako spada i da su prikopčani konzola i komp u isto vrijeme, te da imam sve što trebam na jednom ekranu, i nema natezanja s ženom, prekapčanjem konzole iz TV-a u monitor i obratno, ali mi je trenutno to nemoguća misija. Iskreno spreman sam dati do nekih 5000 kn za ekran i u tom rangu ne mogu naći apsolutno ništa. Gledao sam novi Aoc 28 inča 4k 144hz i gle čuda, na PS 5 podržava samo 4k u 60 hz,a prodaju ga kao 2.1 HDMI. Gigabyte m32u je jednostavno neki best buy ako se mene pita, ali cijena za usrat se...ne mogu vjerovat uopće da gledam monitor po toj cijeni, a ne da ga kupim još. Gledam u zadnjih 2-3 godine kako se pomjerila granica onoga što je prihvatljivo za kupnju, do sada kupovao monitore do 1500 kn, a sad odjednom 5000,00 kn bi izvalio, a još gore što za te pare ne moš kupit ono što tražiš. Doslovno došlo vrijeme da se najbolje ostavit gaminga i krenit na pecanje
slavonac90 je offline   Reply With Quote