Citiraj:
Autor nick praskaton
|
Je, Grundig je kinez pa mu preporučiš kineza
Grundig je turčin, Arcelik je proizvođač a oni drže i Beko bijelu tehniku. Prema onome šta sam vidio, uopće nisu toliko loši - napajanja budu Delta ili FSP, matične rade sami, a ekrani šta nađu na tržištu - LG, Samsung, BOE i sad su došli neki novi kineski proizvođači. Mišljenja sam da je kvalitete tu negdje kao i Hisense, plus je što oboje često imaju akcije s 5g garancije. Kod Grundiga je plus što sad neki modeli imaju i Android po kojem sam imao priliku čeprkati i radi čisto ok.
Budimo realni, Hisense je isto kineski štanceraj tv-a. Na jednom drugom forumu se čak javio zaposlenik Elipsa koji je rekao da se dosta kvare i da imaju dosta reklamacija.
IMO u vrhu su Sony, LG i Samsung. Panasonic je isto vrh ali u višim segmentima, jer u nižim i srednjim im tu i tamo tve zna raditi turski Vestel, koji između ostaloga je kupio pola zvučnih imena poput Hitachi, Telefunken i sl. Neki srednji rang što se tiče kvalitete bih rekao da su Philips, vjerojatno Hisense, Grundig, TCL. A ovo sve ostalo je.... pa kako reklama za Kik kaže "cijena govori sve"
Ako se kupuje polubudget tv, IMO najbolje je otići do Elipsa i pogledati Hisense i Grundig kad imaju po 5 godina garancije, pa vidjeti na kojem je slika bolja i izvagati pluseve i minuseve