Hvala na savjetima. Pa da, resetirao sam ruter na factory settings, ima opcija unutar sučelja u ruteru. Također ima i opcija samo za obični restart rutera.
Nakon factory reset wifi 2.4ghz dođe ono ok, kako se i sam ruter podigne i uspostavi konekcija sa centralom, te je odmah i vidljiv svim uređajima, ali wifi 5ghz iako je po defaultu uključen uvjek, pa jedno 10-15 min sam čekao da bude dostupan na uređajima, tipq smartphone konkretno.
Pokušati ću s tim postavkama.
Nije ruter stoji uspravno i nema nikakvih većih prepreka, nema zagušenja nekih itd. Jedino što imam dosta viška koaksijalnog kabela iza njega. Ne znam, možda sam trebao skratiti kabel samo za onoliko koliko treba tamo gdje mi ruter stoji.
Jel netko možda ima access point na tom ruteru i šta mislite je li bi bio "bolji" wifi signal s time. Oko mene ima puno rutera kolko vidim preko onog programčića na androidu wifi analyzer.
Razmišljam je li bi ovo riješilo problem općenito gledano sa "slabim i nestabilnim" wifi-om s tim ruterom. Malo malo na mobitelu poruka tamo gdje su wifi postavke, internet may not be available, a ruter 5-6m udaljen od uređaja.
https://www.chipoteka.hr/racunala-i-...cni-6129272033
Kaže do 450 mbps i plus tri antene, to bi trebalo biti super.. Nije mi tolko ni bitno da iskoristi punu brzinu od 150mbit/s koju imam, samo da nema tolko oscilacija s tim signalom.
Može preporuka i za neki jeftiniji ako ima.
Edit: trenutno su sve postavke na defaultu.
Control ChannelAuto40*48*56*64*104*112*120*128*136****Current*:* 48 ***Interference Level: Acceptable
Bandwidth 40mhz
Sideband for Control Channel (40 MHz only)LowerUpper**Current : Upper
@WindEmperor, ove tvoje postavke kad unesem, u postavkama wifi na mobitelu uopće ne vidim 5ghz wifi mrežu
Sent from my SM-A530F using Tapatalk