View Single Post
Staro 30.11.2021., 19:55   #737
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Posrecilo mi se i docepao sam se starog HP Microservera (Gen7) za prakticki - 0kn. Unutra je:

AMD Turion N54L
8GB DDR3 RAM
HPE Smart Array P410 Controller < za ovo moram jos nabavit Cache bateriju
4x 1TB Seagate SATA 7200rpm ili 4x 2TB HP SAS 10k < i jedni i drugi su zabadava (otpis) i razmisljam o SAS diskovima al me mi je draza tisina i niza potrosnja struje od performansi iskreno...moram testirat malo iduci tjedan

U planu:

- izmjena venta u napajanju - cvili
- opcionalno izmjena glavnog venta (vidjet cu kolko ce buke proizvoditi kad bude sve konfigurirano)
- nabavka PCI-E USB 3.0 low profile kontrolera...vjerojatno cu konfigurirat dodatni vanjski backup

E sad...OS...tu odluka jos nije pala...logicki se namece Nextcloud - vjerojatno kao KVM/QEMU virtualka - RedHat 8 kao podloga. Ima i fensi-smensi Android aplikaciju pa se bude zeni svidjelo....Opcija 2 - TrueNAS Core - igrao sam se sa sustavom i mnogo mi se svida...al posto sam Linux admin veca je sansa da cu dovesti opciju 1 u red nego 2.
Imam i jedan 240GB SSD viska kojeg bi mozda iskoristio za OS ili mozda nekekav cache...neznam dal se opce isplati zezat s tim.

Iskustva/komentari dobrodosli.