Citiraj:
Autor De5tr0yer
Pošto ne želiš svojevoljno otkriti koje radnje i programi su u pitanju, da im treba toliko radne memorije pored sakatih procesorskih performansi jednog 14" laptopa u usporedbi s nekakvom manjom standalone konfiguracijom
|
Ne znam zasto mislis da je moj 14" CPU sakat; ima 4 jezgre, ima AVX2, navodno iz njega sukla 35W i jos se nisam doveo u situaciju da kazem "dodjavola, ovih 14 cola je premalo za moje CPU potrebe, sigurno cu prosirenjem na 17 cola dobiti zeljene preformanse".
Ne koristim nista posebno, zato nisam niti pisao, 100 Chrome tabova, par JetBrains alata sa po par projekata, sporadicno dugi testovi/benchmarci, cak nemam ni virtualke lokalno (osim WSL2).
I ode. Popne se. Popapa lako. Zivim i s 32GB na T460, nije dramaticno, a cak na tamo nisam osjetio da me pati "sakata procesorska performansa".
Znas, 2021. godina je, uglavnom ces se za dev productivity (ako nisi u nekim jalovim jezicika kojima za build moras ici na ozbiljan gablec) dobro snaci sa svime od Haswella navise. Tako da stvarno ne razumijem sto ti se pijesak u vagini uskomesao na kombinaciju 14" i 64GB RAM-a. I dalje si ne mogu predociti poveznicu.
S druge strane, drazi me pomisao na neki uITX, koji ce opet imati po tebi "krnji procesor", a sada vise nece imati ni 14" nego nece imati monitor uopce. :drama: Jos ako ce biti fanless...
Tako da, zaista me vec godinama ne pate CPU performanse, a ako mi i zatrebaju, uvijek imam ovo.
U suprotnom, ono sto me zanima je tisina, nedostatak prasine, i eventualno ako mi bas jako zatreba, skinem ga s docka i odem u daljinu.
Ostao mi je klingonski rjecnik doma, de prevedi pliz.
Citiraj:
Autor calypso
Imao sam nekada kantu sa 3 graficke i 3 monitora kad sam bio studos jer me to zanimalo, radilo je, iako nisam nasao neku ozbiljnu primjenu pa sam se vratio na 2x monitora...
|
Da, to tvoje s 3 graficke je bilo dosta lame.

Onda sam ja otkrio Matrox MMS. Mislim da smo cak skupa isli u neku nedodziju po tu quad karticu...
https://imgur.com/a/zDpnKM2